Evenimentul Zilei > Sport > Rafael Nadal comentează, din nou, cazul Djokovici. „Australian Open va fi extraordinar cu sau fără el”
Rafael Nadal comentează, din nou, cazul Djokovici. „Australian Open va fi extraordinar cu sau fără el”

Rafael Nadal comentează, din nou, cazul Djokovici. „Australian Open va fi extraordinar cu sau fără el”

În pragul debutului turneului de la Melbourne, tenismenul spaniol Rafael Nadal, a comentat situația în care se află acum numărul 1 mondial, Novak Djokovici, afirmând sâmbătă că: „Australian Open este mult mai important decât orice jucător".

El le-a transmis jurnaliștilor că nu este de acord cu ce a făcut Djokovici în ultimele săptămâni.

Rafael Nadal spune că Australian Open va fi extraordinar „cu sau fără Djokovici”

Australian Open va fi extraordinar cu sau fără el”, le-a declarat numărul 6 mondial ziariştilor la Melbourne Park, cu două zile înainte de statul acestui turneu de Mare Şlem.

„Cred că s-a ajuns prea departe. Sincer, sunt puţin obosit de această situaţie, pentru că eu cred că este important să vorbim despre sportul nostru, deşi ştiu că tenisul nu contează în comparaţie cu ceea ce ne confruntăm acum. Tenisul este doar un sport, divertisment pentru oameni. Dacă există o soluţie, iar soluţia este vaccinul, atunci trebuie să fim vaccinaţi pentru bunăstarea tuturor şi pentru sănătatea sportului nostru”, a spus Nadal.

Cu câteva zile în urmă, Rafael Nadal a catalogat scandalul în care este implicat Novak Djokovici drept „un circ”.

Djokovic trimis din nou într-un centru de detenţie

Djokovic a fost trimis din nou într-un centru de detenţie în oraşul Melbourne, după ce viza i-a fost anulată pentru a doua oară de guvernul australian, care susţine că jucătorul nevaccinat împotriva Covid-19 constituie un pericol public, transmite AFP.

Acest nou episod dintr-o saga care a început pe 5 ianuarie, când Djokovic a fost blocat pe aeroportul din Melbourne, face din ce în ce mai puţin probabil ca sârbul în vârstă de 34 de ani să participe la Australian Open, ce începe luni. Djokovic caută o a 10-a victorie în acest turneu, care ar fi un al 21-lea titlu de Grand Slam, un record, scrie AFP.

Nadal a spus și că îl respectă pe Djokovic „ca om, desigur, şi ca sportiv, fără nicio îndoială”.

„Fiecare îşi alege drumul. Îl respect cu adevărat, chiar dacă nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele două săptămâni”, a adăugat spaniolul.