Bomba din scandalul momentului! Novak Djokovic a obținut contestarea deportării. Numărul 1 mondial așteaptă în detenție decizia

Bomba din scandalul momentului! Novak Djokovic a obținut contestarea deportării. Numărul 1 mondial așteaptă în detenție decizia

Novak Djokovic va rămâne în detenție pe tot parcursul analizei instanței a contestației sale de anulare a vizei pentru Australia. Campionul Australian Open își contestă deportarea după ce premierul australian a spus că oficialii nu fac decât să „urmeaze regulile”.

Novak Djokovic își așteaptă soarta la Australian Open într-un hotel pentru imigranți din Melbourne, în timp ce a lansat o contestație legală împotriva deciziei Australiei de a-i anula viza. Avocații lui Djokovic au reușit să împiedice deportarea joi, cu o audiere în instanța de circuit federal programată pentru luni.

Campionul de tenis a fost reţinut opt ​​ore pe aeroportul din Melbourne, înainte ca oficialii Australian Border Force să anunțe că i s-a interzis intrarea în țară. Ei au invocat nerespectarea cerințelor Australiei privind scutirea de vaccinare împotriva Covid-19.

Se presupune că Nole s-a bazat pe o infecție anterioară Covid care stă ca bază pentru scutirea la Australian Open

După ce și-a pledat fără succes cauza la aeroport, Djokovic a fost transportat de la aeroport la un hotel pentru imigranți din suburbia Carlton din Melbourne. Pe măsură ce ramificațiile politice și diplomatice se desfășurau, avocații lui Djokovic lucrau pentru a obține o ordonanță provizorie pentru a opri deportarea acestuia. Într-o audiere rapidă în fața judecătorului Anthony Kelly, joi seară, s-a convenit că o audiere completă între jucător și ministrul Afacerilor Interne va fi abia luni. Părțile urmează să prezinte dovezi și observații în acest weekend.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătorul a întrebat dacă Djokovic ar putea fi mutat la un hotel cu teren de tenis pentru a putea antrena

Judecătorul Kelly a spus că va încerca să accepte părțile să ajungă la o rezoluție: „Tot ce pot face este să ofer toate facilitățile disponibile acestei instanțe pentru a ajuta aceste părți să rezolve problema în cel mai bun mod posibil”.

Contestația legală ar putea ajunge până la Instanță Supremă, dar mai sunt doar 11 zile înainte ca Djokovic să-și înceapă lupta pentru al 21-lea titlu record de Grand Slam la Melbourne Park. „Oamenii trebuie să fie complet vaccinați, așa cum este definit de Atagi [Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare] pentru a obține intrarea fără carantină în Australia”, a declarat joi prim-ministrul australian, Scott Morrison.

Persoanele care nu îndeplinesc condiţia de vaccinare nu se pot desfăşura fără carantină

„Sunt informat că o astfel de scutire nu a fost în vigoare și, ca urmare, Djokovic este supus aceleiași reguli ca oricine altcineva. Nu este vorba despre un individ anume, este pur și simplu o chestiune de a respecta regulile, așa că acele procese își vor urma cursul în următoarele ore și evenimentul se va desfășura așa cum ar trebui”.

Situația dificilă a lui Djokovic a devenit epicentrul unei dispute politice între administrația federală a lui Morrison și guvernul de stat al lui Daniel Andrews din Victoria.

Sârbul a călătorit în Australia după ce a primit o scutire de la Australian Open și guvernul victorian pentru a concura. A fost acordat în urma unui proces care a inclus evaluarea de către două grupuri de experți în sănătate. Djokovic se așteptase că această scutire – împreună cu viza eliberată de guvernul federal – îi va permite să joace la Australian Open. La sosire, însă, oficialii forțelor de frontieră de la aeroport au spus că Djokovic nu a putut justifica motivele pentru scutirea sa, scrie Guardian.