Evenimentul Zilei > Actualitate > Victorie pentru România! CSM București a câștigat la Esbjerg și va juca în sferturile Ligii Campionilor. Cine le va fi adversar?
Victorie pentru România! CSM București a câștigat la Esbjerg și va juca în sferturile Ligii Campionilor. Cine le va fi adversar?

Victorie pentru România! CSM București a câștigat la Esbjerg și va juca în sferturile Ligii Campionilor. Cine le va fi adversar?

CSM București a învins în deplasare echipa daneză Team Esbjerg cu scorul de 25-20 (12-7), duminică, în ultimul său meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin și va juca în sferturile de finală cu formația maghiară Ferencvaros Budapesta.

Campioana Europei a terminat grupa pe locul al treilea și va întâlni formația de pe locul secund în prima grupă, Ferecvaros TC-Rail Cargo Hungaria, anunţă Agerpres. 

CSMB a început nefericit meciul cu ''lanterna roșie'' și a fost condusă cu 3-0 (min. 5). Echipa antrenată de Aurelian Roșca s-a trezit și a marcat de șapte ori la rând, scorul devenind 7-3 (16). CSM București și-a mărit avansul la șase goluri, 10-4 (23), iar la pauză a condus cu 12-7.

Diferența maximă de pe tabelă a fost de opt goluri în favoarea echipei române, 16-8 (35), dar Esbjerg s-a apropiat în câteva rânduri după atacuri tratate cu superficialitate de CSMB. Ecartul a ajuns la doar trei goluri în favoarea echipei din București în minutul 53, 18-21, după cinci atacuri la rând ratate de CSMB, dar campioana României a câștiga fără emoții, cu 25-20.

Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a CSM-ului, cu numeroase parade și contraatacuri lansate.

Clasamente: 
Grupa 1: 
1. Vardar Skopje 15 puncte 
2. FTC-Rail Cargo Hungaria 14 
3. Buducnost 14 
4. Metz Handball 10 
5. Thuringer HC 5 
6. Astrahanocika Astrahan 2

Grupa 2 
1. Gyori Audi ETO KC 15 
2. Larvik 12 
3. CSM București 11 
4. FC Midtjylland 10 
5. Krim Mercator Ljubljana 6 
6. Team Esbjerg 4

Duminică va avea loc ultimul meci, Larvik — Gyori Audi ETO KC, fără impact asupra clasamentului.