Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta vrea schimb comercial cu Turcia de 10 miliarde de dolari
Victor Ponta vrea schimb comercial cu Turcia de 10 miliarde de dolari

Victor Ponta vrea schimb comercial cu Turcia de 10 miliarde de dolari

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Forumul de afaceri Turco-Român, că cele două ţări au ca obiectiv în viitor atingerea unui nivel al schimburilor comerciale de aproape 10 miliarde de dolari, informează Agerpres.

'România şi Turcia au un parteneriat cu totul şi cu totul special, o relaţie strategică, dar şi de prietenie, care trebuie însă consolidată prin relaţiile economice. Dacă am reuşit împreună să ajungem la nivelul la care Turcia este principalul partener comercial al României din afara UE, cu schimburi comerciale de aproape 7 miliarde de dolari anual, putem să atingem obiectivul ambiţios pe care l-am stabilit anul trecut cu primul-ministru de atunci, actualul preşedinte, un obiectiv pe care îl avem în continuare, acela de a ajunge la un nivel al schimburilor comerciale de aproape 10 miliarde de dolari. Cred că există acest potenţial de schimburi comerciale în toate domeniile, există potenţial de investiţii şi există voinţă politică pentru ca toate problemele cu care se confruntă un investitor să poată fi îndepărtate', a afirmat premierul în deschiderea Forumului de afaceri.

La eveniment au mai fost prezenţi ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul delegat Buget Darius Vâlcov, dar şi ministrul Economiei din Turcia, Nihat Zeybekci

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: