Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta l-a atacat pe Klaus Iohannis. ”Unde sunt banii de la dezvoltare?”
Victor Ponta l-a atacat pe Klaus Iohannis. ”Unde sunt banii de la dezvoltare?”

Victor Ponta l-a atacat pe Klaus Iohannis. ”Unde sunt banii de la dezvoltare?”

Fostul premier și președinte al PSD, Victor Ponta a fost invitat la România TV, unde s-a dezlănțuit împotriva clasei politice care conduce ROmânia. Ponta l-a luat la țintă inclusiv pe Iohannis.

Ponta a început cu situația din Ucraina, unde drepturile minorității românești nu sunt recunoscute. Fostul premier a criticat faptul că elevii români din Ucraina, nu mai pot învăța după alfabetul latin, iar preoții sunt prigoniți.

”Ne dă palme și Zelenski, pe bune! Nu mai aveți voie să învățati de pe abecedar, folosiți caractere chirilice! Nu mai aveți voie cu preoți români în biserici, vă dăm noi ucraineni. Și noi ce facem?”, a spus Ponta.

Banii de investiții se duc doar la autostrăzi

Victor Ponta s-a arătat nemulțumit de faptul că toți banii de investiții se duc doar la autostrăzi, deși ministrul de la Dezvoltare susține contrariul.

”Bani nu mai sunt. Dar ne-a spus ministrul Boloș (n.r. – ministrul PNL de la Dezvoltare), că sunt șase miliarde la BNR. Păi la ce ne trebuie dacă nu sunt la oameni, la firmele românești? Se mai dau pe la autostrăzi în general, pe la firme străine în general, doar la unul român, care face o treabă foarte bună”, a mai precizat Ponta.

Klaus Iohannis, făcut praf de Victor Ponta

De asemenea, fostul premier l-a atacat pe Klaus Iohannis, cu referire la declarațiile din ultima perioadă.

„PSD trebuie să ia măsuri, unele bune, dureroase, pe zona economică. Că stăm să vedem ce chef are Iohannis, dacă aruncă paltonul sau nu… După nouă ani am văzut. Domnul Ciolacu va fi al nouălea premier de pe vremea lui Iohannis. Dacă aș schimba de nouă ori premierul și mereu ne-a fost mai rău, poate-l lăsa pe Ciolacu să-și termine mandatul”, a tunat fostul premier.

În opinia lui Victor Ponta, crizele la care se referă președintele României sunt create în mod artificial.

„Avem și hidrocentrale, și centrale nucleare, și pe cărbune, și regenerabile, și ne zice Iohannis că suntem într-o criză. De ce? De proști, mă scuzați! Dacă suntem deștepți, nu are România de ce să fie într-o criză, că nu suntem in mijlocul deșertului. M-am simțit umilit de președinte că ne-a spus ‘nu protestați, nu boicotați! Nu, nu supărăm Austria! Nu-l înțeleg”, a mai comentat Ponta, cu referire la votul negativ dat de Austria, în consiliul JAI, prin care România nu a fost primită în Schengen.