Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: ”Îmi par rău că nu am participat la plimbarea Antenei 3. Cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri”
Victor Ponta: ”Îmi par rău că nu am participat la plimbarea Antenei 3. Cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri”

Victor Ponta: ”Îmi par rău că nu am participat la plimbarea Antenei 3. Cât sunt eu prim-ministru, nu trebuie să vă mutaţi nicăieri”

Premierul Victor Ponta a fost în această seara invitatul lui Mihai Gâdea la ”Sinteza zilei”, ocazie cu care și-a exprimat regretul că nu a participat la "plimbarea" Antenei 3 din jurul Palatului Cotroceni și a dat asigurări că atâta timp cât el va fi șeful Executivului, postul va avea același sediu.

”Dumneavoastră aţi reuşit să strângeţi nişte oameni la un eveniment care cerea libertatea presei. Îmi pare rău că n-am venit”, a declarat premierul. "Decizia va aparţine conducerii trustului, dar cel puţin cât sunt eu prim-ministru nu trebuie să vă mutaţi nicăieri. În spaţii ale statului român stau în acest moment şi B1 TV, România TV, a stat şi Realitatea care s-a mutat nu din cauza noastră şi eu cred că ideea de libertate a presei şi de a nu aplica sancţiuni împotriva unor jurnalişti şi a unui grup de presă când nu sunt obiectul cauzei sau inculpaţi în cauză este mai importantă decât orice altceva, decât orice destin personal”, a mai spus Victor Ponta

”Dumneavoastră aţi prezentat, la Antena 3, cazuri grave, penale, în care sunt implicaţi Traian Băsescu şi familia sa. Pentru asta nu trebuie nimeni, nici dumneavoastră – şi dacă făcea orice altă televiziune, care prezenta despre mine sau oricine altcineva – ăsta nu e un motiv pentru care să fie închis, gonit dintr-un sediu. Deci, pot să spun, asumându-mi orice critică şi risc, că aşa cum alte televiziuni, dintre care unele mă critică foarte tare, pot sta cât timp plătesc chiria şi îndeplinesc condiţiile legale în sediile lor, şi dumneavoastră trebuie să rămâneţi", a spus Ponta, aflat în studioul televiziunii patronată de familia Voiculescu.

Şeful Guvernului a adăugat că dacă "singurul post afiliat CNN" este mutat cu forţa sau scos în stradă, din sediu, fără să aibă nicio vină şi nicio acuzaţie directă ar fi "cea mai mare lovitură care s-ar da imaginii ţării".