Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: Eu cred că prioritatea ar trebui să fie repornirea economiei și nu organizarea alegerilor locale
Victor Ponta: Eu cred că prioritatea ar trebui să fie repornirea economiei și nu organizarea alegerilor locale

Victor Ponta: Eu cred că prioritatea ar trebui să fie repornirea economiei și nu organizarea alegerilor locale

Victor Ponta consideră că alegerile locale ar trebui amânate la sfârșitul toamnei, cel mai probabil .

Repornirea economiei, a educației și a sănătății și nu organizarea alegerilor locale ar trebui să fie prioritatea României. Este de părere președintele Pro România, Victor Ponta.

„Chiar cred că trebuie să facem alegeri. Dar atunci când nu ajung în fiecare acasă cu gândul că îmi pun în pericol familia”, a afirmat fostul premier.

„România are nevoie de o repornire economică”

Victor Ponta susține că pentru prima dată de când face politică are senzația că această campanie electorală ar putea reprezenta un pericol pentru populație.

„Este prima dată de când fac politică, când simt că ceea ce facem în această perioadă, campanie electorală, prezentarea candidaților, lucruri normale într-o democrație, pune în pericol oamenii. E prima dată când aproape îmi este teamă să fac ceea ce este normal într-o democrație. Cred sincer că România are nevoie de o repornire economică. Fără asta murim. (…)

Eu cred că dacă nu facem alegeri acum, nu moare nimeni în România. Avem niște primari mai buni sau mai răi. Unii dintre ei vor trece de la PSD la PNL, și o să-i aveți tot în funcții. Mi se pare foarte greșit să nu începi cu economia. Să nu începi cu educația, să nu începi cu sănătatea și să începi cu alegerile”, a declarat Ponta.

„Agenda politică este total ruptă de agenda publică”

„Mi se pare că e prima dată când agenda politică este total ruptă de agenda publică. Iar asta e o mare problemă. Când ai o săptămână peste 1000 de cazuri, când ai 18.500 de secții de vot în care 20 de oameni stau de dimineață până seară, și vin vreo 2000 sau 1500 să voteze, cum facem cu ștampila? Intră Ponta în cabina de vot, iese din cabina de vot. Intră cineva, un angajat al statului român, care dezinfectează policioară aceea, dezinfectează ștampila și i-o dă următorului. Se va întâmplă chestia asta?”, spune Victor Ponta.

Fostul premier propune că alegerile să fie organizate în momentul în care „avem declarații oficiale că suntem pe panta de jos, că (n.r. coronavirusul) nu se mai transmite comunitar”.

„Haideți să luăm măsurile urgente pe economie”

„Propunerea mea este următoarea. Haideți să luăm măsurile urgente pe economie, educație și sănătate. Iar referitor la alegeri, când o să avem declarații oficiale că suntem pe panta de jos, că nu se mai transmite comunitar, când avem un număr suficient de teste, când putem să-i testăm pe toți din comisiile de vot, atunci organizăm alegeri.

Că va fi în octombrie, că va fi în noiembrie, că va fi în decembrie… Dar nu mi se pare că prioritatea României sunt alegerile. Mi se pare că prioritatea Româmiei o reprezintă repornirea economiei în condiții de pandemie. Ce facem cu educația și cu sistemul școlar din septembrie și ce facem să nu mai auzim „nu mai sunt paturi la AȚI”.

Cred că ar fi important să adăugăm experiența țărilor care au organizat în această perioadă de pandemie, alegeri. Franța, dacă nu mă înșel, Serbia, Polonia. Să intrebăm cum a fost acolo, au avut măști, nu au avut măști, câte cazuri au fost după. Eu știu, că mi-e mai apropiată și mai dragă Serbia, au avut o mare poblemă și acum au o mare problemă. Înțeleg că și în Franța a fost la fel.

Aș vrea să fie alegerile mâine, în septembrie, în octombrie, în noiembrie, când vor ei. Chiar cred că trebuie făcute alegeri. Dar atunci când nu ajung în fiecare acasă cu gândul că îmi pun în pericol familia”, a conchis Victor Ponta, potrivit digi24.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: