"Eu dacă nu mai particip, acuma pot fi şi comasate şi separat. Sunt decizii politice. Cu guvernul pe care îl conduc eu putem să implementăm ceea ce este acum în vigoare, nu ceea ce va fi în viitor. Altfel ce să vă spun, sigur că e mai bine pentru un guvern să aibă alegeri mai puţine dar trebuie să vorbească (n.r.- Liviu Dragnea) şi cu înfierbântaţii ăştia de la PNL, care acum vor în fiecare zi alegeri. Înainte fugeau de alegeri ca dracu' de tămâie, acum vor în fiecare zi alegeri şi îmi fac plângeri penale după ce au votat ei în Parlament să nu se mai facă alegeri. Dacă Liviu Dragnea reuşeşte să aibă o discuţie serioasă cu cei de la PNL, nu au fugit de la Comisia pentru modificarea Constituţiei, dacă îi prinde şi îi aduce înapoi e foarte bine", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat fiind ce părere are despre comasarea alegerilor aşa cum a propus Dragnea, relatează Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni că pentru ca toate alegerile să aibă loc în acelaşi an trebuie modificată Constituţia şi a adăugat că, în privinţa acestui subiect, aşteaptă răspuns din partea PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Aşa cum am spus, pentru a avea toate alegerile în acelaşi an e nevoie de modificarea Constituţiei. Principiul la care m-am referit şi anume organizarea alegerilor în acelaşi an poate avea o variantă, varianta la 4 ani, care ar implica scurtarea mandatului parlamentarilor următorului mandat până în 2019 dar ar însemna şi scurtarea mandatului preşedintelui, ceea ce nu mi se pare corect, sau varianta în care mandatul preşedintelui rămâne de 5 ani şi se extinde mandatul pentru ceilalţi aleşi parlamentari şi aleşi locali", a spus Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.