"Vorbim de respectarea legii. Și o lege nu-i permite nici președintelui, să știți că nu-mi permite nici mie să cer asemenea informații, că aici nu-i vorba de o listă, nici nu știu dacă există o listă. Cu siguranță că există niște informații care au un caracter strict secret și la care nu are acces nici președintele, nici prim-ministrul, nu sunt sigur că are directorul SRI sau al SRI acces la acele date, pentru că sunt oameni politici numiți în acele funcții", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a prezentat şi varinta sa legată de cum se va folosi preşedintele Traian Băsescu de chestiunea ofiţerului acoperit în campania electorală. El consideră că situaţia este folosită pentru a-l decredibiliza pe principalul adversar al prezidenţiabilului PMP, Elena Udrea.

"Eu cred că au aruncat această chestiune și, la un moment dat, cel care este adversarul principal acela va fi acuzat. Că de dovedit, în niciun caz: dl Băsescu are aici două variante proaste: ori are date și le folosește și este infracțiune, ori n-are nici o dată și este un escroc. Amândouă sunt variante proaste", a spus premierul