Informatia a fost facuta publica, ieri, de presedintele PD-L Gorj, Ionel Mantog.

Laurentiu Ciurel, directorul CE Rovinari, spune ca licitatia pentru desemnarea firmei de avocatura a avut loc in urma cu aproximativ un an.

„A fost o preselectie a ofertelor si la licitatie s-au calificat trei firme. „Sova&Partners” a avut cel mai mic pret si a castigat licitia. Reprezinta si AVAS. Nu aveam cunostinta ca Victor Ponta este partener la aceasta firma”, sustine directorul Ciurel. De cealalta parte, Victor Ponta spune ca a semnat contractul de parteneriat cu „Sova&Partners” in septembrie 2007, cu mult dupa incheierea contractelor cu cele doua complexuri.

„Eu nu sunt asociat la Sova si Partenerii, pentru ca este una dintre marile firme din Romania. Eu am un contract cu ei, de parteneriat, asa cum am si cu celelalte firme mari de avocatura, si in orice problema penala sa-mi cedeze clientul pe aceasta zona. Nu am stiut ca sunt la Rovinari. Eu am un parteneriat pe probleme penale, insa nu sunt asociat. Daca unii dintre clientii lor au probleme pe penal, mi-l cedeaza mie, in schimbul unei parti din onorariu. Nu am avut niciun proces in judetul Gorj. Nu am fost niciodata la Rovinari si Turceni”, sustine Victor Ponta.