La sfârşitul lunii iunie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis să-i retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta, comisia de experţii spunâd că în lucrarea de doctorat "calupuri de text care sunt preluate integral", aproximativ o treime de text fiind "plagiat".

"Bineinteles ca am contestat decizia pur politica a noului Ministru al Educatiei Mircea Dumitru – de fapt pretul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a platit pentru a ocupa timp de cateva luni scaunul din Guvern ( fostul Ministru Curaj nu a acceptat sa calce in picioare toate legile pentru a-si pastra functia)! Eu sunt convins ca intr-o tara terorizata de Propaganda si Sistemul Securist exista multi judecatori care au curaj sa aplice legea si sa-mi dea dreptate ( cum a facut deja ICCJ prin sentinta definitiva din 2014)", spune Ponta pe Facebook.

"Am inceput in 1999 lucrarea de doctorat finalizata in 2003 – am respectat toate legile aflate in vigoare atunci (mentionand in lucrare la bibliografie toate sursele folosite) – sunt judecat acum dupa o Ordonanta de Urgenta aprobata in stil comunist in 2016 (la 13 ani dupa) / o regula fundamentala a statului de drept este neretroactivitatea legilor. Am primit verdict de neplagiat in 2012 de la CNACTDU ( aceeasi institutie care a analizat atunci si teza de doctorat a Dnei Kovesi) – nimeni nu a contestat legal acel verdict / nu pot sa fiu judecat de acelasi CNACTDU dupa 4 ani si sa dea un verdict diferit fara sa fi aparut niciun element nou/ o alta regula fundamentala a unui stat de drept este sa nu judeci de mai multe ori acelasi caz daca nu au aparut elemente noi. Noul CNACTDU ( condus de un domn suparat si convins ca a pierdut alegerile pentru Presedintele Academiei pentru ca eu l-am sprijinit pe contracandidatul sau) a analizat o singura teza – a mea!!! Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept!", a adăugat fostul premier.