Victor Ponta a sabotat PSD la parlamentare

Victor Ponta a sabotat PSD la parlamentare

Fostul premier Victor Ponta a reuşit să-şi atragă furia propriului partid, el fiind acuzat de liderii judeţeni că a sabotat, indirect, scorul PSD în alegerile parlamentare

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că partidul a pierdut voturi pentru că Victor Ponta a susţinut în campania electorală Partidul România Unită (PRU). Social-democraţii sunt nemulţumiţi de faptul că Ponta le-a permis celor de la PRU să îi foloseasă poza pe corturile şi pliantele din campanie şi că fostul premier a declarat public, înainte de ziua votului, că el susţine PRU.

De asemenea, alegătorii au primit SMS-uri semnate de Victor Ponta, cu textul „Dragi români, Partidul România Unită trebuie votat pentru că va ajuta PSD să ajungă la guvernare. Votaţi Partidului România Unită”.

„Ponta a fost, nu mai e”

Ne puteți urmări și pe Google News

PRU a luat aproximativ 200.000 de voturi la parlamentare, unul din cele mai bune scoruri ale acestui partid fiind chiar în judeţul lui Victor Ponta, în Gorj. Social-democraţii spun că aceste voturi ar fi mers la PSD dacă Ponta nu ajuta PRU şi astfel social-democraţii care au obţinut 47% în alegeri reuşeau să depăşească 50%.

„Da, mesajele pe care colegul nostru de partid Victor Ponta le-a transmis, pe parcursul întregii campanii electorale, au afectat scorul final. Noi, dacă mai aveam un procent – sociologii spun acest lucru – puteam fi mai relaxaţi privind majoritatea”, a declarat Paul Stănescu, apropiat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El i-a transmis lui Ponta că e „istorie” în PSD. „Aşa e viaţa făcută, dintr- o dată devii istorie. Ai fost, nu mai eşti”, a mai afirmat Stănescu.

Ponta: PSD e timid, ajut PRU

Victor Ponta a declarat, cu câteva zile înainte de ziua alegerilor parlamentare, într-o conferinţă de presă la Bistriţa- Năsăud, că îi ajută pe cei de la PRU și a criticat PSD-ul pentru faptul că actuala conducere în frunte cu Liviu Dragnea este prea timidă. „(...) Pe ei îi ajut, pe PRU. Şi eu cred că PRU, dacă intră în Parlament, o să sprijine guvernul PSD. Știţi de ce îi ajut? Pentru că cei de la PRU, în ultimul timp, au început să spună tot ce gândim şi noi, dar nu avem curaj să spunem. Că şi noi, pesediştii, tot cam aşa gândim despre faptul că mai vrem şi noi să ne conducem singuri ţara, să nu ne mai spună tot timpul cineva de la Bruxelles. Dar noi nu avem curaj să spunem, pentru că noi suntem un partid mai timid, şi atunci ne place că cei de la PRU spun ce gândim noi şi noi nu avem curaj să spunem”, declara Ponta. După ce PRU n-a intrat în Parlament, Ponta s-a grăbit în seara alegerilor săși aroge meritele pentru victoria PSD.