"Pe 13 martie, aici pe contul meu de Facebook, îi uram succes lui Mircea Diaconu în Parlamentul European. Ulterior toată propaganda băsistă s-a dezlănţuit contra lui, dar şi a mea – iarăşi atacam Statul de Drept! Iată că acum magistraţii de la Tribunalul Bucureşti (şi ulterior Curtea de Apel) i-au dat dreptate! Şi sunt convins că va fi primul europarlamentar cu adevărat independent din România (cazurile EBA şi Tokes au fost doar nişte blaturi ruşinoase!)", a scris Ponta pe contul său de Facebook.

Premierul a apreciat că Mircea Diaconu "nu va lua voturi de la alte partide, ci de la acei alegători liberali care oricum nu mai votau cu PNL", dar şi de la alţi alegători "revoltaţi de modul nedrept în care a fost tratat de adversari, dar şi de foştii colegi (toţi complici într-o tăcere nedemnă)!".

Atacuri "subOrbane"

În opinia prim-ministrului, Diaconu este un liberal adevărat, un mare român şi un coleg excepţional.

Victor Ponta aminteşte că în 2012, când "propaganda băsistă" cerea să fie înlăturat din Guvern, a decis împreună cu Diaconu ca acesta să rămână în Guvern până în momentul pronunţării instanţei.

"Atunci Crin a fost solidar cu noi (ceea ce acum, după 'Marea Reevaluare', nu a mai făcut – din păcate!). Atacurile murdare (sau, altfel spus, 'subOrbane') vor continua împotriva sa! Dar după 25 mai eu sunt convins că Mircea Diaconu va reprezenta cu cinste România în Parlamentul European!", a mai scris şeful Guvernului.

Într-un post scriptum al postării, Victor Ponta mărturiseşte că s-a amuzat 'teribil' recitind un editorial al jurnalistului Ion Cristoiu referitor la candidatura lui Diaconu.