Evenimentul Zilei > Politica > Vicepreședintele PNȚCD, Adrian Țapliuc: “O moțiune de cenzură a Opoziției are șanse să răstoarne Puterea”
Vicepreședintele PNȚCD, Adrian Țapliuc: “O moțiune de cenzură a Opoziției are șanse să răstoarne Puterea”

Vicepreședintele PNȚCD, Adrian Țapliuc: “O moțiune de cenzură a Opoziției are șanse să răstoarne Puterea”

Conducerea PNȚCD Constanța îl apreciază, pe de o parte, pe Liviu Dragnea pentru că, prin moțiunea de cenzură a reușit să conserve PSD, iar pe de altă parte susține că PSD și ALDE au pierdut majoritatea, lucru de care va profita Opoziția. O moțiune de cenzură a Opoziției poate duce, acum, la răsturnarea coaliției majoritare, potrivit liderului filialei PNTCD, Adrian Țapliuc.

Țărăniștii constănțeni au anunțata, astăzi, într-o conferință de presă, că atât în județ cât și în țară, partidul trece  printr-o reorganizare masivă. Analizând actuala criza politică, președintele organizației PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, a observat că după votarea moțiunii, coaliția de guverrnare a pierdut majoritatea. “Fără voturile minorităților moțiunea nu ar fi ar fi trecut. De aceea cred că, într-un timp relativ scurt, vom avea o altă moțiune de cenzură, de data aceasta din partea Opoziției. Dacă Opoziția știe să gestioneze bine criza are șanse să răstoarne Puterea”, a comentat  liderul țărănist. 

În opinia lui Adrian Țapliuc, PSD și-a dat singur o lovitură gravă de imagine dar ar trebui ca actuala coaliție să rămână la guvernare. “Acum, președintele Klaus Iohannis ar trebui să accepte  o nominalizarea a PSD-ului. Să îi lasă să își ducă așa numitul program de guvernare pînă la capăt, să vedem până unde. Că nu s-a împlinit nimic până acum”. Și în tot acest vacarm politic, PNȚCD nu ar zice nu alegerilor anticipate. “Sigur, noi dorim să vină cât mai curând alegerile anticipate pentru că am putea să atacam alegerile cu foarte multe filiale județene închegate și active”

  
Liderul local Adrian Țapliuc este și vicepreședinte PNȚCD la nivel național. El consideră că cel mai  “șifonat” din criză politică a ieșit UDMR-ul. “Dacă Liviu Dragnea a ajuns să negocieze cu UDMR  nu e în regulă. Bine că s-au liniștit apele. Concluzia mea este că  UDMR nu va mai putea negocia de acum încolo cu nimeni, nici cu dreapta nici cu stânga. Cei de la UDMR nu au nici un scrupul, ies la atac când știu că au ceva de câștigat. Cred, de aceea, că pentru un moment destul de îndelungat negocierile cu UDMR s-au închis. Să stea în banca lor”, a încheiat Adrian Țapliuc.