Vicepreşedintele Consiliului Județean (CJ) Caraş- Severin, liberalul Ionesie Ghiorghioni, a ajuns să cânte, pe bani, la petreceri la care e plătit de patronii firmelor de casă ale instituţiei pe care o conduce, abonaţi de altfel la banii publici.

La chef cu „Arabela”

Un film de două minute în care vicepreședintele CJ Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni, cântă „Mă dusei să cumpăr mere, dar cu ochii-s la muiere” și se distrează împreună cu patronul firmelor ExcavProd și AxioMixing, Axente Obrejan din Oțelu Roșu, cunoscut ca „Arabela”, unul dintre abonații la contractele cu instituția condusă de Sorin Frunzăverde, a intrat în posesia presei şi a fost făcut public de un site local, Pressalert.ro. Pentru fiecare strofă, Obrejan îl plăteşte pe Ghiorghioni cu câte 50 de lei, iar alt bărbat achită 100 de dolari.

Chefliul cercetat penal

Apropiat, ca şi Ghiorghioni, de președintele Consiliului Județean Sorin Frunzăverde, Axente Obrejan a fost vizitat de procurorii Parchetului General, luni, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de lei. Companiile lui, ExcavProd și AxioMixing, au beneficiat de-a lungul timpului de mai multe contracte bănoase, primite de la Consiliul Judeţean Caraş Severin. De exemplu, în 2009 – 2010, firma ExcavProd a lui Obrejan a primit de la CJ Caraș Severin contracte de peste 4,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor forestiere și pentru ecologizarea depozitelor rurale de deșeuri din județ. Un alt contract bănos a vizat reabilitarea DJ 581 Reşiţa – Giurgiova și a fost încredinţat asocierii dintre ExcavProd şi AxioMaxing (ambele firme ale lui Obrejan) contra sumei de 3,7 milioane de euro.

De asemenea, în 2010, oficialii CJ Caraș-Severin au ignorat două sentințe definitive care contestau o licitație pentru un contract de 15 milioane de euro, ca să îl atribuie unei asocieri în care intra și una din companiile lui Obrejan.