Luaţi aminte! În viaţa asta, OMUL TREBUIE să placă: SIE ÎNSUŞI, ŞEFULUI şi PARTENERULUI

Luaţi aminte! În viaţa asta, OMUL  TREBUIE să placă: SIE ÎNSUŞI, ŞEFULUI şi  PARTENERULUI

Acest lucru îl spune Mihail Litvak, medic-psihoterapeut şi unul dintre cei mai apreciaţi psihologi la nivel internaţional. Este cel care a elaborat metodologia de soluţionare a conflictelor „Aikido psihologic” şi primul care a implementat-o în practică.

Omul trebuie să placă altor trei oameni: sie însuși, șefului și partenerului.

În același timp, de soț (sau soție) poți să te desparți, de la serviciu poţi scăpa,  numai de tine nu poți să fugi. De aia în primul rând trebuie să te iubești pe tine. Mulți m-ar contrazice, ar spune: „Dar copiii?”

Copiii sunt pe locul patru în acest clasament. Pe la 12-14 ani aceștia deja încep să fie independenți. La 20 de ani copilul pleacă. Familia însă, dacă e creată corect, poate rezista încă 30-40 de ani. Nu trebuie să trăiești doar de dragul copilului. Trebuie să-l educi, ca la 20 să se poată întreține singur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și încă ceva despre soartă. Inițial omul este programat pentru creștere, apoi încep să apară „viruși”. Dacă vrei să schimbi soarta – trebuie să ieși din scenariul obișnuit. Trebuie să te schimbi, ca să poți schimba scenariul vieții. Și cel mai important – să ai o părere bună despre tine. Nu trebuie să imiți pe alții, trebuie să creezi o lume a ta. Dacă nu faci nimic, cum poate să te ajute cineva? Din băltoaca sorții tale trebuie să ieși, ca să poți merge mai departe.

Nu-ți fie teamă să pari prost. Nu trebuie să-ți fie teamă de critici. Trebuie să-ți folosești posibilitățile. Lucrează asupra ta și nu te gândi la alții. Dacă vrei să rămâi așa cum ești, nu te aprecia așa cum te apreciază vecinul. Urmează-ți calea. Omul în căutarea fericirii seamănă cu o bătrână care-și caută ochelarii pierduți, în timp ce aceștia erau pe capul ei. Noi suntem cei care putem schimba totul!, a scris celebrul psiholog.