Viața la bloc. Ce riști dacă pornești mașina de spălat în orele de liniște

Viața la bloc. Ce riști dacă pornești mașina de spălat în orele de liniște Sursa foto. Pixabay

Viața la bloc nu este tocmai ușoară deoarece trebuie să respecți niște reguli. Iar cei care le încalcă sunt buni de plată, iar amenzile sunt destul de mari.

Viața la bloc nu este tocmai ușoară, ca dovadă noile reglementări din lege. Aşadar, românii care locuiesc la bloc riscă amenzi mari în condițiile în care nu respectă orele de linişte. Mai exact, cei care nu respectă orele de liniște la bloc riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Suma se mărește în cazul în care persoana vizată nu este la prima abatere.

Viaţa la bloc. Ce riști dacă pornești mașina de spălat în orele de liniște

Mai trebuie spus că orele de odihnă la bloc sunt prevăzute în Legea nr. 61/1991. În cazul în care legea nu este respectată, veți primi amenzi usturătoare. Românii care folosesc mașina de spălat riscă amenzi de circa 1.500 de lei.

Este vorba de programul de liniște pe care cei care locuiesc la bloc trebuie să îl respecte. În mod convențional orele de liniște sunt între 22 seara și 6 dimineața și în intervalul orar 15 -17. Cei care spală haine și produc zgomote puternice în apartament riscă amenzi care pot ajunge la 1.500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Masina De Spalat, SpălătorieViața la bloc nu este tocmai ușoară. Sursa foto: Pixabay

Viața la bloc este tot mai greu de suportat. Potrivit legii, persoanele care produc zgomote puternice în apartament sau chiar la casă riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Aici se încadrează și utilizarea mașinii de spălat, în cazul în care aceasta îi deranjează pe vecini.

În cazul în care folosiți în timpul orelor de liniște la bloc aparatură care face zgomot puternic sau instrumente muzicale de intensitate mare, atunci puteți fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Ce prevede legea cu privire la sancţionarea faptelor

Viața la bloc. Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:

  • tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
  • organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, potrivit avocatnet.ro.