Evenimentul Zilei > Monden > Viața fabuloasă a preferatei lui Nicu Ceaușescu și ce o punea să-i cânte
Viața fabuloasă a preferatei lui Nicu Ceaușescu și ce o punea să-i cânte

Viața fabuloasă a preferatei lui Nicu Ceaușescu și ce o punea să-i cânte

Romica Puceanu este considerată ”regina muzicii lăutărești”. Era fiica țambalistului Constantin Puceanu care cânta la Hanul lui Manuc. A început să cânte de la 7 ani, alături de tatăl său, dar a devenit celebră de la 17 ani. Povestea ei este uluitoare.

Romica Puceanu a fost numită ”regina muzicii lăutăreşti” încă de când avea 17 ani. A cântat muzică autentică țigănească pe tot globul, din Japonia, până în SUA. Era preferata lui Nicu Ceaușescu care o invita la Sibiu, să-i cânte muzică lăutărească de puşcărie.

Romica Puceanu a fost ”regina muzicii lăutăreşti” de la 17 ani.

Romica Puceanu era fiica țambalistului Constantin Puceanu care cânta la Hanul lui Manuc. S-a născut pe 19 ianuarie 1927, cu numele Rada Puceanu. A început să cânte de la 7 ani, alături de tatăl său, dar a devenit celebră încă de la 17 ani.

În timpul regimului comunist, Romica Puceanu a rupt toate barierele. Artista şi-a făcut un renume şi în ţară, dar şi peste hotare – din SUA, până-n Japonia. ”Ceea ce cânt eu nu-i o pătură de muzică ţigănească. Pătura mea de muzică e boierească, muzică de pahar lăutărească“, spunea Romica Puceanu într-un interviu din 1992.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: