“România e stat laic. În Constituţia României scrie că e egalitate în drepturi indiferent de religie sau confesiune. În Europa au fost războaie pe această temă. E păcat că acum vin tineri politicieni care nu au citit aceste lucruri”, a spus şeful PNL, conform stiripesurse.

Klaus Iohannis este de confesiune creştin luteran.

Religia a ajuns temă de campanie după ce preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat în 29 iulie, la Craiova, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa. "Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea", a spus Ponta.

Ieri, Patriarhia Română a făcut apel la reprezentanţii clasei politice din România ca în dezbaterile electorale privind alegerile prezidenţiale din toamnă să evite confruntările politice motivate religios, deoarece, "potrivit legilor României, cultele religioase sunt factori ai păcii sociale, nu motive pentru învrăjbirea populaţiei".