Evenimentul Zilei > Politica > VEZI cum comentează Klaus Iohannis atacurile legate de religia sa
VEZI cum comentează Klaus Iohannis atacurile legate de religia sa

VEZI cum comentează Klaus Iohannis atacurile legate de religia sa

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, spune că invocarea religiei sale “este o încercare penibilă de atac de campanie” și că nu doreşte să răspundă acestor atacuri.

“România e stat laic. În Constituţia României scrie că e egalitate în drepturi indiferent de religie sau confesiune. În Europa au fost războaie pe această temă. E păcat că acum vin tineri politicieni care nu au citit aceste lucruri”, a spus şeful PNL, conform stiripesurse.

Klaus Iohannis este de confesiune creştin luteran.

Religia a ajuns temă de campanie după ce preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat în 29 iulie, la Craiova, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa. "Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea", a spus Ponta.

Ieri, Patriarhia Română a făcut apel la reprezentanţii clasei politice din România ca în dezbaterile electorale privind alegerile prezidenţiale din toamnă să evite confruntările politice motivate religios, deoarece, "potrivit legilor României, cultele religioase sunt factori ai păcii sociale, nu motive pentru învrăjbirea populaţiei".
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.