Principala direcție vizată este ca până în anul 2022 toate mașinile de taxi să fie Euro5, cât mai puțin poluante, scrie Ziardecluj.

Principalele modificări vizează creștere numărului de autorizații la 2500, iar noile autorizații, respectiv 31 de autorizații vor putea fi acordate doar mașinilor electrice sau hibrid. De asemenea, orice autorizație care se retrage acordată doar mașinilor electrice sau hibrid.

„Până în anul 2025 dimensiunea electrică va evolua foarte mult ca modalitate de transport. Dimensiunea hibridă și cea electrică va fi una obișnuită. Noul regulament vizează cele 31 de noi autorizații, dar și cele care se vor disponibiliza pe parcurs. Acelora dorim să dăm dimensiunea electrică și hibridă. Suntem obligați prin lege să ne gândim la o dimensiune nepoluantă. Orașul este unul raportat la ceea ce se întâmplă în Europa. Este o măsură pentru viitor. Pentru viitor trebuie să mergem pe o linie care să accelereze dimensiunea nepoluantă. Noi facem eforturi uriașe pentru a avea o flotă de transport complet nepoluantă până în 2026”, potrivit primarului Emil Boc.

„Municipalitatea a amenajat până în acest moment cinci stații de încărcare pentru mașinile electrice.  Toate blocurile noi au componenta electrică integrată, respectiv stații de încărcare gratuită. Toate parkingurile noi au stații de încărcare electrică. Noi avem cinci stații de încărcare”, potrivit lui Boc.

Citește și: