Evenimentul Zilei > Social > VEȘTI PROASTE pentru toți românii, la început de an! Vor scoate mai mulți bani din buzunar
VEȘTI PROASTE pentru toți românii, la început de an! Vor scoate mai mulți bani din buzunar

VEȘTI PROASTE pentru toți românii, la început de an! Vor scoate mai mulți bani din buzunar

Anul 2018 debutează cu vești proaste entru români. Agenția Națională de Reglementare Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat într-un comunicat că prețul gazelor va crește cu peste 8% pentru consumatorii casnici.

Scumpirea va fi operată începând cu 10 ianuarie 2018 pe fondul intrării în vigoare a OUG 64/2016, pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012.

Iată ce precizează ANRE în comunicat:

„Comunicat privind prețurile pentru furnizarea reglementată  a gazelor naturale la clienții casnici aprobate de Comitetul de Reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei  – ANRE în şedinţa de azi, 08.01.2018

Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale din producţia internă  se  stabileşte  în mod liber pe piață, pe baza cererii și ofertei și constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici.

Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, în conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Solicitările furnizorilor  privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kwh.

Și alimentele se vor scumpi. Producătorii din industria alimentară anunță noi majorări de prețuri la carne, ouă și pâine. Scumpirile vin din cauza creșterii accelerate a euro în raport cu leul”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.