Presa internațională, citând surse din China, Japonia sau Hong Kong, a scris că dictatorul ar fi mort: Kim Jong-un este mort încă din luna aprilie. Acesta ar fi zvonul devastator, iar întrebarea este: Cine conduce în Coreea de Nord? Sora sa?

Dubiile despre starea în care se află dictatorul nord-corean au tot circulat în timpul vârfului pandemiei. S-a vorbit că acesta ar fi contactat o formă gravă de Covid-19 şi că starea sa s-ar fi agravat.

Cel mai des mesaj preluat de mass-media a fost de departe acesta: Kim Jong Un a murit

Zvonurile, după reîntoarcerea în public s-au domolit până când din surse neoficiale a început să se vorbească din nou de dispariţia sa. Potrivit unor informaţii, imaginile şi videourile liderului nord coreean ieşite după aprilie, n-ar fi altceva decât nişte animaţii pe computer şi aranjări în Photoshop pe baza altor videouri ale sale şi ale unor fotografii din trecut.

Un alt zvon care dă de gândit: Coreea de Nord ar fi cotrolată de un membru al armatei, Park Jong Chon

În susţinerea acestei ipoteze vine ideea că vocea dictatorului n-a mai fost difuzată public din 11 aprilie 2020. În ciuda tuturor acestor zvonuri, că cea care a luat locul lui Kim este sora-mână de fier, Kim Yo-Jong, sursele dezvăluie, dimpotrivă, că Coreea de Nord ar fi cotrolată de un membru al armatei, Park Jong Chon.

Dar suspiciunile nu se termină aici: în urmă cu câteva zile, media nord-coreene au anunţat că dictatorul Kim a participat la o videoconferinţă cu unităţi militare, dar nici o frântură din video n-a mai fost vreodată făcută publică.

Exact aşa cum niciun politician străin nu l-a mai întâlnit pe dictator. Dubii care dau mult de gândit potrivit celor relatate de Libero Quotidiano.

Kim Jong-un a lipsit de la cel mai important eveniment

Un alt zvon des întâlnit este că Jong-un – a cărui vârstă nu este cunoscută, dar se crede că ar avea  în jur de 36 de ani – ar fi suferit o operație cardiovasculară și că ar fi în stare gravă. Asta, după ce liderul nord-coreean nu a mai fost văzut în public de la începutul lui aprilie, când a prezidat o ședință a partidului.

Mai mult, nu și-a făcut apariția nici pe data de 15 aprilie la ceremoniile de marcare a nașterii bunicului său, fondatorul regimului nord-coreean, Kim Ir Sen. Această aniversare este cea mai importantă sărbătoare a țării dar şi pentru el. Iar Kim Jong-un a lipsit, ceea ce în mod normal nu ar fi făcut-o.