Evenimentul Zilei > Vremea > Vești de necrezut primite de la meteorologi. Vremea oferă mari surprize în aceste zile
Vești de necrezut primite de la meteorologi. Vremea oferă mari surprize în aceste zile

Vești de necrezut primite de la meteorologi. Vremea oferă mari surprize în aceste zile

Anunțul făcut de meteorologi nu lasă loc de dubii pentru zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru duminică, 4 octombrie.

Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de caldă, anormală pentru această perioadă a anului. Temperaturile vor urca în termometre până la maxima de 30 de grade.

Prognoza pentru duminică arată astfel:

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu precădere în sudul, estul și centrul țării. În vestul, nordul și, parțial, centrul țării, vor fi înnorări temporar accentuate și, local, averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar cu totul izolat. Vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 30 de grade în Lunca Dunării.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza pentru luni

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului, unde vor fi averse și descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Izolat, se va semnala grindină și cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Căldură și la începutul săptămânii viitoare

Prognoza pentru marți

ÎN ȚARĂ
Vremea se va răcori în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, unde va deveni apropiată de normal sub aspect termic, dar vor fi înnorări accentuate, averse și descărcări electrice. În sud-est vremea se va menține deosebit de caldă, iar manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala local, mai ales după-amiaza și noaptea. Izolat, se va semnala grindină și cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vântul va mai avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar ziua și în regiunile estice și sudice, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest și 30 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 18 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, deși cerul va avea înnorări și, temporar, mai ales după-amiaza și noaptea, va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.