Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă bursc. Meteorologii avertizează scăderi abrupte de temperatură
Vremea se schimbă bursc. Meteorologii avertizează scăderi abrupte de temperatură

Vremea se schimbă bursc. Meteorologii avertizează scăderi abrupte de temperatură

Meteorologii de la ANM anunță că temperaturile vor scădea brusc, iar zilele călduroase vor fi puține la număr în luna octombrie.

Vremea Joi, 24 septembrie 2020

Vremea va fi în continuare frumoasă. Temperaturile maxime sunt mai mari decât cele normale acestei perioade, iar finele zilei surprinde cu ceață.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, dar mai ales în prima parte a zilei, local la munte și în nord-vestul țării și pe arii restrânse în centru.

Ploile vin cu caracter torențial și cantitățile de apă vor fi izolat mai neînsenmnate. Vântul urmează să sufle slab și moderat, dar cu câteva intensificări pe parcursul averselor. Maximele în general se vor încadra între 24 și 29 de grade Celsius.

Cele mai mari valori se vor înregistra în Lunca Dunării, iar minimele între 9 și 19 grade Celsius, mai scăzute însă în depresiuni. Vremea urmează să se răcească după 26 septembrie, iar spre finalul lunii sunt prognozate maxime medii de 10 grade Celsius și minime de 2-4 grade Celsius.

În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire care va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime cuprinse între 4-6 grade Celsius.

Ploile se vor semnala după 23 septembrie, pe arii restrânse în perioada 26-29 septembrie, moment în care și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

Vremea în București

Maxima zilei de joi, 24 septembrie, vine cu un cer predominant însorit și cu 29 de grade Celsius. Vânturi vin din partea de nord-est a teritoriului României cu 11 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima serii are 14 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de est a României cu 7 km/h și cu rafal de 11 km/h.

Vremea în weekend

În weekend vine frigul! Vremea va fi caldă, apoi se va răci în special în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte, scrie Stirileprotv.