Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești bune pentru bucureșteni. Autoritățile au făcut public planul privind eliminarea restricțiilor
Vești bune pentru bucureșteni. Autoritățile au făcut public planul privind eliminarea restricțiilor

Vești bune pentru bucureșteni. Autoritățile au făcut public planul privind eliminarea restricțiilor

Există o condiție esențială pentru ca restricțiile adoptate în București să fie relaxate. Prefectul Capitalei a vorbit despre ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Vești bune pentru bucureșteni, care sunt aproape să scape de mare parte dintre restricțiile impuse din cauza indicelui ridicat de infectare. În momentul în care acesta va ajunge sub 3,5 la mie, situația se va relaxa. Anunțul a fost făcut de Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Circulația în afara locuinței va fi permisă până la ora 22.00, iar operatorii economici vor avea voie să-și desfășoare activitatea până la ora 20.00. Totul depinde de raportările făcute în zilele viitoare, în privința cazurilor de infectare cu coronavirus.

Limitarea restricțiilor: „Vor fi permise activitățile cu publicul pentru operatorii economici până la ora 20.00 și circulația în afara locuinței până la ora 22.00”

„Dacă indicele de infectare o să scadă sub 3,5, vom organiza imediat o ședință, pentru a constata acest lucru și pentru a schimba regulile. Mai exact, în weekend, vineri, sâmbătă și duminică vor fi permise activitățile cu publicul pentru operatorii economici până la ora 20.00 și circulația în afara locuinței până la ora 22.00.

De asemenea, sălile de sport vor putea să opereze și ele (…) Restaurantele vor rămâne închise la interior, acolo vom putea să avem o relaxare abia după ce incidența va scădea sub 3 la mie și asta doar parțial, iar apoi sub 1,5”, a declarat prefectul Alin Stoica la Antena 3.

„Am vorbit atât cu clericii, cât și cu magazinele. Lucrurile sunt organizate și evident, și forțele de ordine vor veni să sprijine”

Oficialul a mai precizat că autoritățile sunt pregătite pentru Paște și tot ceea ce presupune dinamica pe care o vor avea bucureștenii în acea perioadă. „Suntem pregătiți pentru perioada Sărbătorilor. Am vorbit atât cu clericii, cât și cu magazinele. Lucrurile sunt organizate și evident, și forțele de ordine vor veni să sprijine.

Nu avem în vedere o mai mare prezență a forțelor de ordine (…) Pentru toate bisericile vor exista voluntari care să supravegheze modul în care se desfășoară evenimentele”, a mai anunțat prefectul Alin Stoica.