Evenimentul Zilei > Social > Vești bune pentru angajații din mediul privat. Anunț despre voucherele de vacanță
Vești bune pentru angajații din mediul privat. Anunț despre voucherele de vacanță

Vești bune pentru angajații din mediul privat. Anunț despre voucherele de vacanță

Voucherele de vacanță se vor acorda și în mediul privat, a declarat Ministrul Turismului Bogdan Trif.

Astfel din 2020, românii vor putea alege ce vouchere de vacanţe doresc, acestea fiind implementate şi în mediul privat.

Românii vor avea de ales între voucherele de vacanță din sezon și voucherele de vacanță pentru extra-sezon. Valoarea voucherelor de vacanță pentru lunile care sunt în afala sezonului va fi modificată prin OUG. Extra-sezon înseamnă octombrie – noiembrie și aprilie-mai. În aceste luni, voucherele de vacanță vor avea valoarea de 2.080 de lei.

„Oamenii trebuie să opteze pentru ce tip de vouchere vor să acceseze pentru anul următor. În 2019, conform datelor raportate de agenţiile care emit vouchere de vacanţă, peste 10% au fost emise de către mediul privat. Am creat posibilitatea şi mediului privat să emită aceste vouchere de vacanţă şi anume am eliminat toate taxele: CAS, CASS şi este doar impozitul pe venit: acel 10%, în rest taxele au fost eliminate astfel că mediul privat a putut să ofere aceste vouchere de vacanţă şi angajaţilor”, a declarat Bogdan Trif, potrivit România TV.

El a mai adăugat că în primele şase luni ale anului, valoarea voucherelor de vacanţă distribuite a ajuns la un miliard de lei.