Evenimentul ZileiActualitateVeste uriașă pentru pensionari. Aceste pensii cresc de la 1 ianuarie 2020

Veste uriașă pentru pensionari. Aceste pensii cresc de la 1 ianuarie 2020

Veste uriașă pentru pensionari. Aceste pensii cresc de la 1 ianuarie 2020
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a anunțat că, începând cu data de 1 ianuarie 2020, toate pensiile militare vor fi indexate cu 4,6% conform prevederilor legale. Asigurările au fost date la întrevederea ministrului cu forumul structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Subiectul principal al discuțiilor a fost situația pensiilor militare. Ministrul Apărării, Niculae Ciucă, a subliniat că „este foarte important să analizăm și să venim cu propuneri privind soluțiile legislative prin care să fie eliminate inechitățile în cadrul pensiilor militare de stat, așa cum a precizat și prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la Ministerul Apărării Naționale”, potrivit MApN.

În ședință s-a precizat că acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor.  Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020.

Reprezentanții structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme. Discuțiile vor continua și marți, între specialiștii MApN și cei ai structurilor mediului asociativ, într-un grup de lucru, al cărui obiectiv este elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care să elimine inechitățile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat. (Foto Facebook)

 

 


Accesează: