Evenimentul Zilei > International > Veste mare care vizează Turnul Eiffel. Autoritățile din Franța au decis
Veste mare care vizează Turnul Eiffel. Autoritățile din Franța au decis

Veste mare care vizează Turnul Eiffel. Autoritățile din Franța au decis

Moment important pentru unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.

Autoritățile din Franța au decis să redeschisă, astăzi, Turnul Eiffel, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Parisului. Cei care vor să facă un tur vor fi nevoiți să respecte un set de reguli impuse de problemele cauzate de coronavirus. Esențială este purtarea măștii, iar turiștii sunt sfătuiți să-și cumpere bilete din on-line.

Numărul vizitatorilor va fi limitat atât pe etaje cât şi la intrare. Accesul se va face doar pe scări şi până la etajul al doilea, cu intrarea prin aripa de est şi ieşirea prin vest pentru a limita cât mai mult contactul între turiști. Turnul Eiffel a fost închis la jumătatea lunii martie, atunci când Franța a început să se confrunte cu primele cazuri de coronavirus. Atât timp cât a fost închis, celebrul turn a continuat să lumineze pe timp de noapte. Eiffel este prevăzut cu două fascicule de lumină care ajung până la o distanţă de 80 de kilometri.

A fost inaugurat la data de 31 martie 1889. Poartă numele lui Gustave Eiffel, iar structura sa a fost clădită între 1887-1889 și are o înălțime de 324 de metri. Chiar dacă a fost o muncă titanică pentru a asambla piesele componente, un singur muncitor a murit în timpul acestei operațiuni.


Turnul Eiffel, interzis turiștilor. Un individ încearcă să escaladeze bijuteria Parisului

Turnul Eiffel împlineşte astăzi 130 de ani


336 de proiectoare și 20.000 de becuri sunt prevăzute pe structură pentru a lumina edificiul timp de cinci minute la începutul fiecărei ore nocturne. Turnul Eiffel este vizitat anual de aproximativ 7 milioane de oameni. În noiembrie 2002 a fost înregistrat vizitatorul cu numărul 200.000.000.

Anul trecut, în luna decembrie, în Franța au izbucnit proteste antiguvernamentale din cauza reformei pensiilor anunțată de președintele Emannuel Macron. Oameni erau nemulțumiți mai ales de creșterea vârstei de pensionare. În timpul protestelor, Turnul Eiffel a fost închis de patru ori.

La Paris a fost redeschis publicului și Palatul Versaille. Deocamdată Muzeul Luvru rămâne închis până la data de 6 iulie.