Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste bună pentru cetățeni! Poșta Română nu impune multe reguli împotriva COVID-19. Ce măsură nu trebuie respectată
Veste bună pentru cetățeni! Poșta Română nu impune multe reguli împotriva COVID-19. Ce măsură nu trebuie respectată

Veste bună pentru cetățeni! Poșta Română nu impune multe reguli împotriva COVID-19. Ce măsură nu trebuie respectată

Poșta Română a declarat că oamenii nu au nevoie la intrare de certificatul verde, dar masca de protecție, distanțarea și respectarea normelor sanitare sunt obligatorii.

”Compania Națională Poșta Română asigură clienților săi acces total la serviciul universal în toate subunitățile poștale, în condiții de siguranță, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2.

Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!

ADIO certificat verde în Poșta Română

Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

– Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;

– Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;

– Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;

– Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Important. Românii sunt obligați să lase poștașii să intre în casă. Noua sarcină care îi revine Poștei Române
Sursa: EVZ

Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și pe a colegilor noștri. Împreună, cu responsabilitate și conformare, vom pune capăt pandemiei”, a transmis Poșta Română într-un comunicat de presă.

Biserina spune NU certificatului verde

Masca de protecție, distanțarea și regulile sanitare sunt obligatorii și în biserică, dar nu și certificatul verde.

„Cred că autoritățile, când s-au gândit la exceptarea de certificat verde pentru a păși în spațiul bisericii, s-au gândit inclusiv la experiența de anul trecut, când organismele internaționale au semnalat și în România, și în alte țări încălcarea libertății religioase, punctual desigur.

Cred că libertatea religioasă e un concept care a fost mai bine definit în perioada aceasta și, păstrându-se rațional măsurile, cred că ea poate fi respectată fără să se ajungă la riscuri care să producă îmbolnăviri. Fără îndoială există, la nivel național, excepții punctuale de oameni care pote uită cum să-și pună masca, dar nu ne putem lega de excepții. În general, cultele religioase au dovedit că sunt un partener foarte serios al autorităților”, a declarat Vasile Bănescu pentru B1.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: