După ce CCR a menţinut decizia de constituţionalitate a articolelor 19 şi 21 din Legea numărul 223/2015, privind pensiile militare discriminarea în deschiderea dreptului de pensie între militarii activi şi cei care au fost angajaţi pe bază de contract, disponibilizaţi din motive neimputabile acestora, Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului ar putea corecta inechitatea din lege.

În acest sens, foştii militari angajaţi pe bază de contract au scris Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională o scrisoare prin care solicită eliminarea excepţiei de neconstituţionalitate a articolelor 19 şi 21 din Legea numărul 223 / 2015 privind pensiile militare. De asemenea, surse din rândul foştilor militari angajaţi pe bază de contract au declarat pentru Jurnaliştii.ro că dacă nici Senatul nu elimina discriminarea din Legea 223/2015 cu privire la dreptul în pensie între militarii activi şi cei disponibilizaţi din motive neimputabile acestora se va ajunge la CEDO.

„După ce CCR ne-a executat în urma sesizării Ministerului Apărării şi a menţinut neconstituţionalitatea articolelor 19 şi 21 din Legea numărul 223 / 2015 privind pensiile militare, am decis să scriem şi Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului României în speranţa că va corecta legea şi va ţine cont de decizia CNCD. Dacă nu vom avea sorţi de izbândă, vom pleca la CEDO cu speranţa că acolo ni se vor recunoaşte şi nouă dreptul de a ieşi la pensie” au adăugat, pentru Jurnaliştii.ro, surse din rândul foştilor angajaţi pe bază de contract.