Evenimentul Zilei > Vremea > Veste bună de la ANM în plin cod galben. Vin zilele cu soare
Veste bună de la ANM în plin cod galben. Vin zilele cu soare

Veste bună de la ANM în plin cod galben. Vin zilele cu soare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza meteo pentru intervalul 22 martie - 19 aprilie. Astfel, vremea va ajunge la temperaturi normale pentru perioada această perioadă calendaristică, în următoarele patru săptămâni.

 

Când vine cu adevărat primăvara. Valorile termice se vor mai păstra scăzute doar în prima parte a intervalului, spun meteorologii, urmând ca la final de martie și în luna aprilie să se încălzească și primăvara să-și facă simțită prezența la nivelul fiecărei regiuni.

Prognoza meteo în săptămâna 22 – 29 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru. În rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în luna aprilie

Prognoza meteo în săptămâna 29 martie – 5 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo în săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

Prognoza meteo în săptămâna 12 – 19 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în acest weekend

Când vine cu adevărat primăvara. În țară, sâmbătă temperaturile cresc ușor, dar tot va fi mai frig decât ar trebui. Mai către seară, în vest, în sud și în centru revin precipitațiile: la câmpie o să plouă, iar în zonele de deal vor fi ninsori și lapoviță. La munte continuă să ningă. Duminică avem tot temperaturi scăzute. În jumătatea sudică vin alte precipitații, dar în rest vremea parca se mai îmbunează.

În București, sâmbătă prindem vreme mai bună. Va domina atmosfera însorită, dar pe seară și în timpul nopții se adună norii. Plouă, iar spre dimineață e posibil să cadă lapoviță și să ningă.

Duminică avem atmosferă închisă și se mai răcește. Ziua va ploua, iar în noaptea de duminică spre luni ploile se transformă în lapoviță și ninsoare.