Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 19 martie. Anunț de ultim moment din partea ANM
Prognoza meteo 19 martie. Anunț de ultim moment din partea ANM

Prognoza meteo 19 martie. Anunț de ultim moment din partea ANM

Meteorologii au anunţat pentru vineri că vremea se va menţine la fel rece ca în zilele trecute. Cerul va prezenta înnorari accentuate în nord-estul şi centrul ţarii, iar în celelalte regiuni se va degaja treptat, mai ales după-amiaza și noaptea.

Vreme capricioasă în toată țara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo în principalele zone din țară.

La munte, în Transilvania și Maramureș se vor semnala ninsori slabe. În Moldova și dealurile de sud va fi lapoviță, iar în restul țării va continua să plouă. Temperaturile cresc ușor în ținuturile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări ziua în est, sud şi sud-vest, dar mai ales la munte unde zăpada va fi viscolită.

Meteorologii ANM spun că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade.

Prognoza meteo pentru 19 martie 2021

Precipitațiile vor persista până sâmbătă dimineață, în cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în sud-vest şi, trecator şi izolat, pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 0 grade.

 Vremea la București

În Capitala, cerul va prezenta înnorari, iar în cursul zilei trecator va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 6…8 grade, iar cea minima de -3…0 grade.

Cod galben de ninsoare

Vreme capricioasă în toată țara. Pentru zona montană este în vigoare până sâmbătă dimineață, un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă în creștere semnificativă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari izolate pe creste.

Toată ţara a fost afectată de vremea rea, dar cele mai mari probleme au fost în zonele în care a nins abundent. Stratul consistent de zăpadă a îngreunat traficul rutier, dar şi circulaţia trenurilor.