Parisul este prima capitală importantă în domeniul modei care își anunță  reluarea prezentărilor „fizic” a colecţiilor în perioada 28 septembrie – 6 octombrie, evident cu respectarea recomandările oficiale, a anunțat Federația miercuri, 24 iunie.

„Federația Haute Couture and Fashion confirmă organizarea Săptămânii Modei de la Paris cu prezentarea colecţiilor pentru  femei. Acesta va avea loc de luni 28 septembrie şi va ţine până marți 6 octombrie, unde se va respecta recomandările autorităților publice pentru punerea în aplicare a acestuia”, se arată într-un comunicat de presă.

Aşadar, săptămâna dedicată colecţiilor pret-a-porter pentru femei va avea loc la Paris în perioada 28 septembrie – 6 octombrie, într-o formă care va respecta recomandările oficiale impuse în urma epidemiei de COVID-19, a anunţat miercuri Federaţia Haute Couture şi Modă.

Săptămâna  Modei pentru colecţiile dedicate bărbaţilor şi celor de haute couture se va desfăşura online în perioada 9-13 iulie.

Colecţiile vor fi prezentate sub ”forma unui film sau unei înregistrări video” pe o platformă dedicată modei, menţinându-se ”principiul calendarului oficial”, a mai precizat Federaţia într-un comunicat.

„Se pare că marile case de modă de lux sunt hotărâte până la urmă să participe pe viu la spectacolele de modă”, a scris reporterul New York Times , Elizabeth Paton, pe Twitter. Vestea vine după anunţul că săptămâna următoarea urmează prezentarea pentru bărbați, precum și cea dedicată haute couture dar se va ţine în oline.

Aceste evenimente sub formă de filme vor fi difuzate pe platforme dedicate modei și vor înlocui săptămâna de îmbrăcăminte gata programată pentru 23-28 iunie și cea a haute couture în perioada 5 – 9 iulie, care a fost anulată din cauza pandemiei coronavirusului.

La rândul lor, nici una din celelalte trei mari capitale de modă, respectiv Londra, Milano și New York, nu au vrut încă să comenteze organizarea evenimentelor din septembrie, ținând cont de diferitele contexte de sănătate în funcție de țări.

În timp ce unele case de modă au renunțat deja să își prezinte colecțiile în această perioadă, altele, precum Burberry, intenționează să asigure cu prezenţa spectacolul de la Paris. După cum subliniază Fashion Network , casa britanică dar şi Fendi au declarat recent că își vor ţine prezentările la Săptămâna Modei de la Paris în septembrie.

Voir l'image sur Twitter