Evenimentul Zilei > Social > Veste bombă! Autoritățile române știau de problemele pe care le are vaccinul AstraZeneca
Veste bombă! Autoritățile române știau de problemele pe care le are vaccinul AstraZeneca

Veste bombă! Autoritățile române știau de problemele pe care le are vaccinul AstraZeneca

Autoritățile din România au fost informate oficial în urmă cu două săptămâni că vaccinul AstraZeneca poate produce tromboze, dar au întârziat nepermis să reacționeze la acest avertisment.

Chiar dacă știau deja, așteaptă și acum recomandările oficiale ale Agenției Europene pentru Medicamente după ce un alt oficial a declarat, marți, că există o legătură între vaccinarea AstraZeneca și cazurile de tromboză.

Autoritățile din țara noastră au primit pe data de 23 martie documentul oficial de la compania AstraZeneca prin care se recunoaște faptul că există o legătură între cheagurile de sânge și acest vaccin.

Totodată, cei de la AstraZeneca spun că există mai multe beneficii comparativ cu riscurile la care oamenii sunt supuși în cazul în care vor alege, totuși, să se vaccineze cu acest ser.

În documentul pe care AstraZeneca l-a trimis autorităților din țara noastră se face apel și la faptul că medicii trebuie să fie foarte atenți în cazul în care persoanele vaccinate au nevoie de asistență medicală imediată, dacă prezintă simptome precum dificultăți de respirație, dureri toracice, tumefiere la nivelul membrelor inferioare sau dureri abdominale persistente.