Evenimentul Zilei > EVZ Special > Verificări impresionante la Ministerul Sănătății. Cîțu: Ne vom uita la toate documentele emise în ultima perioadă
Verificări impresionante la Ministerul Sănătății. Cîțu: Ne vom uita la toate documentele emise în ultima perioadă

Verificări impresionante la Ministerul Sănătății. Cîțu: Ne vom uita la toate documentele emise în ultima perioadă

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că în cazul în care sunt sesizări şi elemente temeinice va demara o anchetă în privinţa centrelor de vaccinare închise, dar, în acest moment, trebuie văzute toate documentele emise în ultima perioadă în Ministerul Sănătăţii.

Întrebat dacă, în calitate de ministru interimar al Sănătăţii, va demara o anchetă privind existenţa centrelor de vaccinare închise, aşa cum a cerut USR PLUS, Florin Cîţu a răspuns: „Dacă sunt sesizări şi sunt elemente temeinice, bineînţeles că vom face acest lucru, dar în acest moment ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ, altele au fost publicate în Monitorul Oficial, unele, iarăşi, înţeleg că aveau o problemă cu documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie”.

„Deci, trebuie să vedem ce s-a întâmplat în ultimele trei – patru luni de zile cu aceste documente, dar voi investiga orice situaţie atâta timp cât sunt acolo. Dar, în acest moment, modul cel mai responsabil de a rezolva această criză este să primim o nominalizare a unui ministru competent al Sănătăţii pentru acest minister, vedeţi şi dumneavoastră câte probleme se identifică în fiecare zi şi este nevoie de un ministru care să se aplece asupra acestor probleme zilnic. Un ministru competent”, a adăugat premierul.

Reacția lui Florin Cîțu la criticile miniștrilor Guvernului

În Biroul Executiv al PNL, reunit luni pentru a pregăti ultimele detalii ale strategiei care va fi abordată în şedinţa coaliţiei de guvernare generată de mazilirea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu a declarat că orice ministru va mai critica guvernul va fi demis exact cum a fost şi ministrul Sănătăţii.

Document de înregistrare la Ministerul Sănătății, scris peste marginea registrului și cu număr dublu. FOTO

Reprezentanții de la Ministerul Sănătății au transmis, luni, precizări legate de documentul intitulat „Decizie” şi care are numărul de înregistrare 578 din 12.04.2021. S-a afirmat faptul că numărul de înregistrare apare de două ori, la documente diferite, unul dintre acestea fiind documentul apărut în spaţiul public.