Verdictul procurorilor: NUP pentru Cristian Tabără

Verdictul procurorilor: NUP pentru Cristian Tabără

"Neînceperea urmăririi penale". Acesta este verdictul procurorului Parchetului Tribunalului Bucureşti în dosarul în care Cristian Tabără, şeful Direcţiei Film a TVR, a fost acuzat de viol de fiica fostei sale iubite.

Aşa susţin surse judiciare, potrivit cărora decizia procurorului - luată după aproape un an de anchetă - s-a bazat, în principal, pe faptul că anchetatorii nu au reuşit să adune probe indubitabile, care să poată fi coroborate cu declaraţiile martorilor şi ale copilei care a formulat plângerea, acum în vârstă de 13 ani.

În plus, comisia de psihologi care a audiat-o de mai multe ori pe fetiţă, pe parcursul câtorva luni, a arătat că, aparent, aceasta spune adevărul.

Specialiştii au precizat însă că nu pot pune o concluzie 100% corectă, deoarece faptele descrise de copilă s-au petrecut cu prea mult timp înainte de debutul anchetei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În plus, nu toţi martorii indicaţi de mama copilei i-au susţinut declaraţiile. Iar mărturiile apropiaţilor fetei nu au suficientă greutate atâta vreme cât nu pot fi coroborate cu probe indubitabile", au adăugat sursele citate.

Plângere împotriva rezoluţiei

Informaţia legată de rezoluţia procurorului de caz nu a fost confirmată oficial de reprezentanţii Parchetului Capitalei. De altfel, aceasta nu a ajuns, deocamdată, nici la reprezentanţii legali ai celor implicaţi în cauză.

Cu toate acestea, avocata angajată de familia fetiţei a susţinut că lucrurile nu se vor opri aici. "Imparţialitatea procurorului de caz a fost ştirbită de calitatea făptuitorului. De altfel, aşa a fost şi în cazul poliţistului de la secţia de poliţie unde a ajuns cazul în primă fază, care a făcut referat pentru NUP bazându-se pe faptul că declaraţia dlui Tabără este sinceră", a precizat apărătorul, care a susţinut că va cere ca această cauză să fie preluată de procurorii Parchetului General.

În vara anului trecut, EVZ relata în exclusivitate despre acuzaţiile aduse lui Cristian Tabără de fiica fostei sale iubite. Deşi membrii familiei copilei au susţinut că Tabără ar fi recunoscut în faţa lor că ar fi "avut o tentativă de a avea un anumit tip de act sexual cu aceasta", vedeta TV a negat acuzaţiile. "Mărturiile apropiaţilor fetei nu au suficientă greutate atâta vreme cât nu pot fi coroborate cu probe indubitabile." PROCUROR, Parchetul Tribunalului Bucureşti

Citiţi şi:

  • "Cristian Tabără a plecat din Pro TV din cauza scandalului cu minora"