Măsura va fi în vigoare până la noi ordine, a declarat președintele în timpul unei întâlniri cu Înaltul Comandament al Forțelor Armate Naționale Bolivariene.
Decizia survine pe fondul unei "provocări" din partea guvernului de dreapta din Brazilia, conform președintelui.
Venezuela ia în considerare, de asemenea, închiderea graniței cu Columbia, a adăugat acesta.
"Nu vreau să fiu nevoit să iau acest tip de decizii, dar evaluez această posibilitate – închiderea totală a graniței cu Columbia", a declarat Maduro.
Atât Columbia, cât și Brazilia s-au alăturat opoziției de dreapta din Venezuela și campaniei de a-l scoate de la putere pe Maduro și partidul socialist de guvernământ PSUV.
Președintele venezuelean a făcut apel la forțele armate ale Columbiei să se abțină de la participarea la manevrele orchestrate de Washington, inclusiv o încercare de a aduce ajutoare umanitare, anunțată pentru 23 februarie, pe care oficialii venezueleni o consideră un pretext pentru intervenție militară.
Răspunderea "pentru orice izbucnire a violențelor la granița dintre Columbia și Venezuela o are doar (președintele Columbiei), Ivan Duque", a declarat Maduro.
Potrivit lui Maduro, domnul Duque l-a informat pe omologul său american, Donald Trump, că "nu are sprijinul forțelor armate columbiene pentru un atac asupra Venezuelei".
Miercuri, autoritățile de la Caracas au anunțat suspendarea nedeterminată a legăturilor aeriene și maritime cu insulele vecine Aruba, Curacao și Bonaire, care se află în apropierea coastei venezuelene spre Caraibe.