Vedetele verii. Salatele sunt ieftine, savuroase și ajută silueta
- Andreea Vlad
- 29 iulie 2023, 17:34
Salatele de vară sunt delicioase, economice și simplu de făcut. Nutriționiștii le recomandă fără rezerve, mai ales că ajută silueta.
Nutriționiștii ne recomandă să apelăm fără rezerve la salatele de vară pe timp de caniculă. Cele mai accesibile salate de vară se prepară rapid și sunt atente la bugetul familiei. Sunt sățioase, proaspete și se prepară incredibil de ușor. În plus, ingredientele sunt accesibile oricui.
Salata cu roșii, castraveți, ceapă și busuioc
Cea mai simplă rețetă de salată este cea clasică, compusă din roșii, castraveți și ceapă, dar poate fi îmbogățită, după preferințe, și cu brânză tip feta, brânză de burduf sau telemea, precum și frunze proaspete de busuioc.
Un dressing simplu cere doar puțin ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper. Salata este bogată în antioxidanți și vitamina C, putând înlocui cu succes prânzul sau cina.
O altă salată ușoară și sănătoasă este cea din castraveți proaspeți tăiați felii subțiri, iaurt grecesc și usturoi mărunțit. Pentru un plus de savoare se adaugă oțet de mere și mărar proaspăt tocat. Aceastî rețetă e bogată în probiotice, fibre și minerale.
Salata cu pepene și brânză feta e irezistibilă
Salata cu pepene și brânză feta esteideală pentru cei care adoră combinația dulce – sărat,gustul fiind de excepție. E nevoie de pepene roșu și galben proaspăt, brânză feta sfărâmată, frunze de mentă și oțet balsamic, opțional. Are și un gust foarte răcoritor.
Salata de țelină, morcov și măr este o altă opțiune revigorantă grație vitaminelor și fibrelor sale. Legumele și fructele se spală și se taie mărunt sau se dau prin răzătoarea mare. Se pot adăuga stafide pentru un plus de aromă. Se pune și puțin ulei de măsline și sare.
Combinația dintre ingrediente este una inedită și poate impresiona invitații în această vară. În plus, menține hidratarea organismului pe caniculă.
O altă salată care poate oferi surprize pe timp de vară este cea care are ca ingrediente salata verde, ardei kapia și ardei gras galben. Este simplă, rapidă, răcoritoare și cu un gust rafinat. Se amestecă cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper și este gata imediat, dând multă savoare ca garnitură sau fel de mâncare în sine, potrivit Fanatik.