Dieta lui Ion Iliescu. Un nutriționist a dezvăluit care este secretul longevității fostului președinte

Dieta lui Ion Iliescu. Un nutriționist a dezvăluit care este secretul longevității fostului președinte Sursa foto: Arhiva EVZ

Ion Iliescu urmează o dietă strictă, iar acesta ar fi secretul longevității sale. Fostul președinte al României a ajuns la vârsta de 93 de ani. Un nutriționist a dezvăluit care este regimul pe care fostul lider de la Cotroceni îl urmează.

Ion Iliescu a ajuns la vârsta de 93 de ani, iar foarte multă lume se întreabă ce dietă ține fostul președinte al României. În ciuda zvonurilor că starea sa de sănătate ar fi în pericol, fostul lider de la Cotroceni nu a vrut să spună dacă suferă de anumite boli sau nu. Dieta pe care Iliescu o urmează ar avea la bază alimentația asistatp biochimic. Este vorba de un regim alimentar disocioatm aprofundat de nutriționistul Ion Pop Blaga.Medicul specialist a explicat că prin acest regim, pacienții pot renunța treptat la medicamente. „Nu vad o altă alimentație decât cea asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună, care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Blaga.

Care este mâncarea preferată a lui Ion Iliescu

Mâncarea preferată a lui Ion Iliescu poate fi preparată de orice chiar în propria casă. Vea avea nevoie de un mușchiuleț proaspăt de vită. Pentru o singură porție vei avea nevoie de aproximativ 200 de grame de carne, două grame de piper verde boabe, aproximativ 100 de mililitri de zeamă de vită și câteva linguri de ulei de măsline. În cazul în care vrei ca friptura ta să aibă un gust aparte, poți să stropești preparatul tău cu coniac.

Trebuie să ungi tigaia în care vei face mușchiulețul cu puțin ulei. Carnea nu trebuie prăjită prea mult pentru că vita se mănâncă în sânge. În timp ce mușchiulețul stă pe foc, poți să pregătești sosul. Adaugă peste carne piperul și stinge totul cu zeama de vită, pe care o vei obține din oase de vită fierte. Carnea mai trebuie trasă puțin la tigaie pentru ca aromele să pătrundă. În cazul în care vrei să realizezi un decor precum la restaurant, vei avea nevoie de două roșii cherry și reducție de oțet balsamic cu sos de soia, potrivit Click.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News