Vedeta TV, ridiculizată la Chișinău. A refuzat să vorbească în rusă

Vedeta TV, ridiculizată la Chișinău. A refuzat să vorbească în rusă

O vedetă din Ucraina s-a simțit umilită la Chișinău. A trecut prin situații penibile.

Vedeta la Chișinău, pentru câteva ore. Actrița ucraineană Anna Koshmal, cunoscută pentru rolul său în serialul de televiziune „Svati”, a relatat despre experiența neplăcută întâmpinată în Chișinău, unde a fost ridiculizată pentru refuzul de a vorbi în limba rusă. Într-o postare pe rețelele sociale, preluată de publicația ucraineană Obozrevatel, Koshmal descrie situațiile tensionate întâlnite în Moldova. Țară care, deși susține guvernarea de la Kiev, găzduiește o persoane cu simpatii pro-ruse.

În timpul unei scurte vizite în Moldova, Koshmal a decis să viziteze Chișinăul, dar s-a confruntat cu reacții negative când a ales să comunice în engleză în loc de rusă. Acest lucru s-a întâmplat chiar și la aeroport, unde a solicitat asistență pentru găsirea unei genți. Actrița a fost de asemenea surprinsă de faptul că a fost etichetată ca actriță rusă. Dar și de lipsa de dorință a localnicilor de a vorbi cu ea în engleză. O situație cel puțin ciudată.

„În această scurtă perioadă de timp petrecută aici, au avut loc deja câteva situații în care, datorită refuzului meu de a vorbi în rusă, mi-au dat ochii peste cap sau s-au amuzat (de exemplu, o angajată a aeroportului, la care am apelat pentru ajutor în căutarea unei genți)”, scrie vedeta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vedeta TV ajutată de o recepționeră

Koshmal a exprimat regretul că aceste experiențe i-au stricat impresia despre Moldova. Menționând că a fost tratată cu respect și înțelegere doar de o angajată de la recepția hotelului. Aceste incidente reflectă tensiunile lingvistice și politice din regiune, unde relațiile cu Rusia continuă să fie un subiect sensibil.

În contextul relațiilor Moldovei cu Rusia, parlamentul moldovean a aprobat recent o Strategie Națională de Securitate. Care descrie Rusia ca fiind o amenințare majoră pentru securitatea țării. Maria Zaharova, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, a criticat această mișcare, susținând că Moldova se îndepărtează de Rusia. Țară cu care a avut legături istorice și spirituale strânse. Zaharova a subliniat că Rusia nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Moldova și își menține interesul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Această situație pune în lumină complexitatea relațiilor dintre Moldova, Rusia și Ucraina, precum și impactul acestora asupra percepțiilor și interacțiunilor dintre cetățenii acestor țări.