Evenimentul Zilei > Actualitate > Varujan Vosganian, declarații halucinante despre virusul ucigaș. S-a inspirat din filmul cu Mihai Viteazu
Varujan Vosganian, declarații halucinante despre virusul ucigaș. S-a inspirat din filmul cu Mihai Viteazu

Varujan Vosganian, declarații halucinante despre virusul ucigaș. S-a inspirat din filmul cu Mihai Viteazu

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a încercat să ia partea românilor în contextul epidemiei de coronavirus, însă a dat-o în bară. Deși numărul cazurilor crește de la zi la alta, deputatul crede că „virusul e mai vlăguit” și că nu are o capacitate mare de transmitere.

„În primul rând, cred că ar trebui, totuși, epidemiologii să ne explice ce se întâmplă. E simplu să dai vina pe populație. Dar eu nu cred că românii se comportă cu totul altfel decât se comportă italienii, francezii, spaniolii, mai ales că în țările alea au fost și mișcări de protest. Nu cred că plajele românești arată altfel decât plajele din Grecia, unde avem sub 30 de cazuri pe zi și un singur deces în ultima săptămână.

Mie mi se pare că e o soluție confortabilă să dai vina pe români. Eu cred că românii au fost destul de disciplinați în starea de urgență și-n starea de alertă. Adică în România n-au fost proteste publice, n-au fost îndemnuri la rezistență civică și nu știu să existe vreun parlamentar care să îndemne la încălcarea legii. Cred că focarele din spitale și din căminele de bătrâni nu au fost corect stăpânite și poate că ăsta este unul din argumente. Dincolo de asta, trebuie să vedem cum evoluează. Nu știu, eu îmi păstrez speranța că au fost ultimele zvâcniri ale ghiaurului, cum se spunea în filmul Mihai Viteazu”, a declarat Varujan Vosganian la Digi 24.

Deputatul ALDE a fost de acord că sunt oameni care nu mențin distanța fizică recomandată și care nu poartă masca, dar spune că asta se datorează și faptului că în perioada stării de urgență masca nu a fost obligatorie. „În plus, unii au sentimentul, privind în jur și nevăzând efectele virusului și aerul care are zimți, că totul e o fantasmagorie la televizor. Nu este. Sunt cazuri reale, sunt oameni care suferă din asta, dar, după opinia mea, este disproporționată descrierea virusului.

Virusul, după opinia mea, nu are o capacitate atât de puternică de răspândire, ca dovadă că cea mai mare parte a celor infectați sunt asimptomatici. Observați că la 555 de cazuri, avem aproape același număr la ATI, a crescut numai cu șase persoane, deci e limpede că virusul e mai vlăguit, dincolo de faptul că cei testați sunt mai mulți și apar mai multe teste pozitive”, a mai spus Vosganian.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: