Editura Evenimentul si Capital

Vântu, ACUZAȚII EXTREME pentru partenerii săi de afaceri. Alte ținte: Băsescu, Ponta, Oprea, DNA și SRI. „Băsescu trebuia distrus”

Autor: | | 32 Comentarii | 41957 Vizualizari

Sorin Ovidiu Vântu a vorbit, în cadrul unui interviu televizat realizat de Sorina Matei, despre scandalul Realitatea TV, afaceri, manipularea presei, dar și despre mai mulți oameni politici din România.

Totodată, acesta a confirmat în același timp, dezvăluirile Evz din Serialul Noi Suntem Statul și crede că rolul întâlnirii din seara alegerilor a fost să organizeze modul cum gestionează situația de după furt.

„Știau că au un comandament, dar nu știam unde se ține, la Oprea sau la vreo vilă a SRI. Să gestioneze furtul de a doua zi. Ce măsuri trebuiau luate a doua zi după ce se anunța că Traian Băsescu... În caz de revoltă, pe cine iau și pe cine leagă”, a afirmat Sorin Ovidiu Vântu.

Omul de afaceri susține că cei trei, Schwartzenberg, Gușă și Păcuraru, nu au fost niciodată proprietari ai postului TV ci doar niște instrumente de manipulare. În același timp, „În momentul în care statul român a pornit atacul asupra mea motivul principal al lui Băsescu a fost Realitatea. Îl deranja teribil Realitatea. Motivul partenerilor strategici era altul și îl vom discuta. Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la niște oameni în care, la momentul acela, aveam încredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg, care s-a dovedit în final a fi un escroc. Am trecut compania proprietară pe Realitatea printr-un contract de trustee la domnul Elan Schawartzenberg. Deci domnul Elan nu a deținut niciodată Realitatea, grupul Realitatea.

După eșecul cu domnul Elan, am încercat cu același om căruia credeam că îmi datorează din punct de valoare moral enorm, micul escroc Gușă. Gușă este un fel de peștișor, nu știu dacă știti ce înseamnă parazitul. În ocean se strecoară prin colții rechinului un fel de peștișori mici care ciugulesc din colții rechinului resturile. Ăsta este Gușă. Cu Voiculescu la început, cu Adrian Năstase, cu Băsescu, cu mine, acum îl ciugulește pe Vizer. Acest escroc a avut în proprietate printr-un contract de trustee grupul Realitatea. Ceea ce ați difuzat dumneavoastră este o gâlceavă între cei doi escroci: domnul Elan Schwartzenberg- măcar ăla e un escroc simpatic- și domnul Gușă. Niciunul dintre ei nu a deținut trustul Realitatea. Și-au trecut grupul de presă ca și o altă companie PetromService, o companie foarte valoaroasă, pe numele lor cu complicitatea unui jucător sindic, a altori judecători sindici, a unei doamne de la Registrul Comerțului și cu planul direct al SRI prin domnii Coldea și acum susținută această operațiune ilegală de către actualul SRI cu domnul Hellvig și așa mai departe.

Și domnul Elan Schwartzenberg a fost victimă a serviciilor de informații din România. Domnul Gabriel Oprea, "Gabi minte mică". Prostovanul ăla a încercat să își facă o rețea operativă păcălind și pe alții că îi trece în rândul armatei ca spioni în cadrul serviciului de spionaj al armatei. Lista aia pe care ați văzut-o dată pe la televiziuni, cu oameni din societatea civilă, din presă și așa mai departe ca ofițeri activi în MApN, era rețeaua pe care încerca să o construiască Gabi Oprea vânzând iluzia apartenenței acestora la serviciul de spionaj al armatei. Domnul Elan a căzut victimă acestui Gabi Oprea. Domnul Gușă și Păcurariu au căzut victime atât a lui Oprea, cât și a lui Florian Coldea și George Maior. Deci totul a fost o operațiune dirijată de SRI, care la rândul său este dirijat din afară de către partenerii strategici, de către americani, CIA mai exact.

Eu am depus o plângere la DNA acum vreo 5 ani, procurorul de caz a stabilit cu claritate că domnii Gușă, Păcuraru, Elan Schwartzenberg sunt escroci, au dovezi clare, au probe, numai că țin dosarul la sertar pentru că Realitatea este încă utilă domnilor cutare și cutare - Iohannis, SRI, DNA. E suportul lor principal. Se așteaptă probabil să se facă termenul de prescripție pentru Gușă și Păcuraru și în același timp să dea posibilitatea acestor escroci să treacă contractele de echipamente, de cabluri, personal, pe o nouă companie, banii intrând aici, iar toate datoriile acumulându-se în trustul meu de presă. Nici domnul Elan, nici domnul Gușă nu au fost proprietarii acestui trust, au fost niște bidoane folosite de mine ca să protejez trustul de atacul furibund al Securității române”, a spus Vântu la B1TV.

Reacția lui Schwartzenberg

După ce Elan Schwartzenberg a fost numit escroc de către Sorin Ovidiu Vântu într-un interviu acordat, din pușcărie, postului B1 TV, omul de afaceri a reacționat imediat.

„Am învățat să nu lovesc în oamenii căzuți, iar domnul Sorin Ovidiu Vântu e în pușcărie, cu un handicap. Sper să moară acasă, în pace, cu toți cei care l-au crezut, în viață, la un moment dat, inclusiv eu”, a fost mesajul trimis de Elan Schwartzenberg și citit de Sorina Matei.

Gușă și prietenia cu Vântu

Cozmin Gușă reacționează după ce a fost numit escroc și parazit. „A avut și vremuri mai bune, ca să fiu bun cu el. Vremea trece, timpul nu iartă. Nevoia de a scăpa de Băsescu ne-a unit. Am recunoscut și la DNA că am semnat cu copiii lui Vântu un contract de trustee. E doar jumătate de adevăr. În 2009, Vântu trebuia să fie arestat. A ajuns acasă și a văzut că avea casa încercuită. A dormit prin mașină, o noapte, fără telefoane. M-a sunat a doua zi, de pe un număr necunoscut, și l-am găsit într-o mașină, pe lângă sediul PSD. Mi-a zis că Traian Băsescu și Florian Coldea vor să îl aresteze. I-am spus că nu va fi arestat, pentru că e patron de presă. Și, a doua zi a putut merge acasă.

Am semnat un trustee valabil până când Vântu ar fi revenit din arest pentru a-l semna. Când procurorii au descins acasă la Vântu, era cu Maricel Păcuraru, când discutau contractul, i se dusese o parte din bani. Toate documentele se află în dosarul de la DNA, dosarul Codruț Marta. Vântu a vândut firma lui Liviu Luca, de la el a luat-o Maricel Păcuraru. Sunt martor în dosarul de la DNA, am dat de două ori declarații.”, a spus Cozmin Gușă.

Despre plecarea din țară

Sorin Ovidiu Vântu a vorbit și despre ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi plecat din țară. „La ora actuală aveți un stat demn de dispreț. Este atât de slab și a fost atât de slab, încât a devenit abuziv. Oamenii slabi sunt abuzivi. Nu poate exista un stat puternic fără instituții puternice care să conclucreze și fără oameni de afaceri puternici. Oamenii de afaceri puternici nu sunt doar piloni de rezistență, sunt factori de progres și de stabilitate în orice țară. (...)

Voi în România ați trecut de la comunism la capitalism. La sugestia partenerilor voștri strategici americani, germani și așa mai departe i-ați arestat pe capitaliști și ați rămas cu niște buticari în piață. Faceți scandal că nu se absorb fonduri europene. Cine are capacitatea să absoarbă sume mari din UE? Buticarul din colț sau ăla cu o biată de cârciumă sau club? Nu au echipe, nu au programere. Noi (nr. oamenii de afaceri) puteam. Statul puternic este un stat cu instituții puternice și oamenii de afaceri puternici.

Toții oamenii de afaceri și politicienii din România nu știu dacă au furat 2% din sumele furate de prietenii voștri de afară. Evident că toți au concentrat pe noi", a declarat omul de afaceri.

Dacă nu acceptat autoritatea acestui stat, așa tâmpit cum este el, aveam o insulă pe undeva prin Caraibe și mă declaram rege. Am acceptat autoritatea acestui stat abuziv și cretin și sunt aici”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI