Vameșii olandezi le confiscă șoferilor britanici sandvișurile cu șuncă. Vameșii pot fi văzuți explicându-le unor șoferi surprinși din automobile sau camioane că după Brexit „nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa. Cum ar fi carne, fructe, legume, pește, chestii de genul ăsta”.

Unui șofer nedumerit care avea mai multe sandvișuri învelite în folie de aluminiu și care întrebase dacă ar putea măcar să predea carnea și să păstreze doar pâinea, un vameș i-a răspuns.„Nu, totul se confiscă. Bine ați venit în Brexit, domnule, îmi pare rău”.

Interdicția a intrat în vigoare de Anul Nou, la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, iar Departamentul Mediului, Alimentelor și Afacerilor Rurale (DEFRA) a avertizat călătorii să „folosească, mănânce sau arunce” lucrurile interzise la graniță sau înainte de a ajunge la ea.

Vama olandeză a postat și o fotografie cu alimente confiscate

Comisia Europeană afirmă că interdicția e necesară, fiindcă produsele din carne ori lactate pot conține patogeni care provoacă boli la animale cum ar fi febra aftoasă sau febra porcină și care „continuă să reprezinte un pericol real pentru sănătatea animalelor pe tot cuprinsul Uniunii”.

Vama olandeză a postat și o fotografie cu alimente confiscate la terminalul feribotului, de la cereale pentru mic dejun până la portocale, cu precizarea. „De la 1 ianuarie nu mai puteți aduce alimente din Regatul Unit”. (Rador)