Evenimentul Zilei > Social > Transportatorii acuză: Vama Giurgiu e paralizată de 2.000 de camioane de marfă
Transportatorii acuză: Vama Giurgiu e paralizată de 2.000 de camioane de marfă

Transportatorii acuză: Vama Giurgiu e paralizată de 2.000 de camioane de marfă

O coloană de aproximativ de 40 de kilometri și 2.000 de camioane. Asta este situația la Vama Giurgiu, potrivit FORT, una dintre cele mai importante organizații ale transportatorilor.

Traficul de marfă este paralizat în vama Giurgiu, în condiţiile în care 2.000 de camioane aşteaptă pe DN 5, pe o distanţă de 40 de kilometri să treacă frontiera în Bulgaria, iar autorităţile române nu pot gestiona cel mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj, susţin reprezentanţii Federaţiei Operatorilor de Transport din România (FORT) .

"Autorităţile de resort, Vama, Poliţia de Frontieră, ANAF, CNAIR, Poliţia Română, Poliţia Locală, Consulatul României la Sofia cât şi Ambasada României la Sofia nu sunt în măsură să gestioneze cel mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj care se află la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse. Aproximativ 2.000 camioane aşteaptă pe DN 5, pe o distanţă de 40 de kilometri să treacă frontiera în Bulgaria, pentru această operaţiune estimându-se un timp de trecere de minimum 72 ore! La 100 ani de la Marea Unire şoferii români sunt umiliţi, petrecându-şi Ziua Naţională pe drumurile publice, în câmp, în frig, probabil fără resurse mulţi dintre ei, datorită incompetenţei şi indiferenţei clasei politice şi implicit a autorităţilor statului enumerate mai sus!", menţionează FORT într-un comunicat remis Agerpres.

FORT este o organizaţie patronală care are în componenţă aproximativ 850 de companii de transport de mărfuri şi persoane.