Evenimentul Zilei > Social > Vagin, artă și educație. Deschiderea Muzeului anti-tabuu. „Viva la vulva!”
Vagin, artă și educație. Deschiderea Muzeului anti-tabuu. „Viva la vulva!”

Vagin, artă și educație. Deschiderea Muzeului anti-tabuu. „Viva la vulva!”

Un muzeu dedicat vaginului va fi deschis, în acest weekend, cu scopul de a „scurticircuita” o serie de tabuuri.

Situat în Camden, Londra, este primul astfel de muzeu permanet din lume, iar expoziția are mai curând un scop didactic, abordând tema „miturilor legate de vagin”.

”Am descoperit că există un muzeu al penisului, dar niciun echivalent pentru vagin, aşa că l-am creat”, a explicat  fondatoarea muzeului, Florence Schechter.

Pentru Florence Schechter, scopul expoziției vizează și îmbunătățirea sănătății publice. ”Unii oameni sunt prea ruşinaţi să meargă la medic atunci când au simptome şi mor literalmente din cauza ruşinii deoarece lucruri precum cancerul de col uterin nu sunt depistate la timp”, a declarat ea.

La intrare, vizitatorii pot completa un chestionar pentru a își verifica cunoștințele, iar la ieșire, cei veniți cu gânduri murdare se pot consola la magazinul de suveniruri, cumpărându-și o carte poștală cu mesajul „Viva la Vulva!”.

În Islanda, 1997, Sigurdur Hjartarson fonda Muzeul Falologic,  instituţie unică cu o bogată colecţie de penisuri de mamifere, ce cuprinde peste 280 de exemplare de la 93 de specii.