Arestată în Dosarul Rețetelor false, Ioana Daniela Vonica a obținut aprobarea Tribunalului București pentru a participa la funeraliile soțului ei, considerat cel mai bogat sibian. Procurorii au contestat decizia, termenul de judecare al acesteia fiind prilej de emoții suplimentare pentru văduvă.

Alături de alți opt urmăriți penal, Ioana Daniela Vonica este bănuită de faptul că a girat afaceri necurate cu medicamente destinate celor care suferă de cancer: pe baza unor rețete false erau eliberate în mod fictiv medicamente, care mai apoi erau decontate la Casa de asigurări de sănătate. Lanțul infracțional a prins-o pe Ioana Daniela Vonica, susțin procurorii, și în vâltoarea unor acțiuni de spălare a banilor.

Emoții pentru văduvă

Joi, Tribunalul București  i-a admis Ioanei Vonica cererea de eliberare temporară din arest, pentru a participa duminică la funeralii. Procurorii au formulat însă contestație, iar aceasta a fost înregistrată la Curtea de Apel București în cursul zilei de vineri. Curtea de Apel a stabilit inițial ca judecarea contestației să aibă loc pe 11 iunie, adică la trei zile după înmormântare. Avocații au depus însă o cerere de preschimbare a termenului, care a fost aprobată, astfel că cererea văduvei se va judeca astăzi la ora 11.00. Ceea ce i-ar permite Ioanei Vonica, dacă cererea îi e aprobată, să participe la funeraliile soțului.

Trupul fondatorului grupului de companii reunite sub numele Polisano, Ilie Vonica, a fost depus la capela Bisericii din Groapă, din Sibiu. El va fi înhumat duminică, 8 iunie,  la ora 13.00, la Cimitirul Bunavestire din vecinătatea bisericii. Capela și cimitirul sunt păzite de câteva zile de doi bodyguarzi. Totuși, aceștia nu opresc pe nimeni dintre cei care doresc să se apropie de sicriul celui care a fost cel mai bogat sibian și să-și ia rămas bun de la răposat.

Pomană pentru toți sibienii

Ceremonia de înhumare a magnatului sibian nu se anunță una fastuoasă. După înmormântare, surse apropiate familiei au anunțat însă că va fi organizată și o masă pentru toți sibienii care vor dori să participe.
În seriile de priveghi, alături de fiica și ginerele lui Ilie Vonica au fost văzuți mai mulți oameni de afaceri din Sibiu, prieteni ai medicului care s-a sinucis. La aflarea morții lui Vonica a transmis un mesaj de condoleanțe și primarul Sibiului, Klaus Johannis, care și-a exprimat „întristarea profundă”.