Evenimentul Zilei > Social > Vaccinul Johnson&Johnson vine în Europa. Va fi livrat începând cu 19 aprilie
Vaccinul Johnson&Johnson vine în Europa. Va fi livrat începând cu 19 aprilie

Vaccinul Johnson&Johnson vine în Europa. Va fi livrat începând cu 19 aprilie

Vaccinul Johnson&Johnson urmează să fie livrat în Europa începând cu 19 aprilie 2021. Vaccinul Johnson&Johnson anti-COVID-19 este al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie, conform unui anunț al companiei americane.

Vaccinul Johnson&Johnson este al patrulea vaccin anti-COVID-19 aprobat în UE

Vaccinul Johnson&Johnson a fost, la jumătatea lui martie, al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Vaccinul este în prezent administrat doar în SUA şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada, relatează Agerpres.

Pentru a putea creşte producţia şi a răspunde cererii, Johnson&Johnson a încheiat în ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi din Europa, care vor răspunde atât de respectarea compoziţiei serului, cât şi de ambalarea sa în flacoane. Este vorba despre Sanofi, în Franţa, de Catalent în Italia şi de IDT Biologika în Germania.

Substanţa activă, care asigură eficacitatea vaccinului, va proveni de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda.

În al doilea trimestru al lui 2021, UE ar trebui să primească circa 55 milioane de doze de accin Johnson&Johnson

Uniunea Europeană, care a făcut o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american (cu o opţiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare), ar urma să primească în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze, a explicat la jumătatea lui martie Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Laboratorul, în ceea ce-l priveşte, nu a făcut public calendarul exact al livrărilor, mai precizează sursa citată.

Vaccinul Johnson&Johnson are la bază un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola.

Vaccinul utilizează ca suport un alt virus puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiunile genetice ale unei părţi din virusul responsabil pentru COVID-19. Ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecţie în loc de două. El prezintă şi avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.