Evenimentul Zilei > International > Vaccinul împotriva Ebola a fost aprobat de Comisia Europeană
Vaccinul împotriva Ebola a fost aprobat de Comisia Europeană

Vaccinul împotriva Ebola a fost aprobat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat luni, în premieră, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola, relatează dpa. Specialiștii au început lucrul la acest vaccin încă din 2014, după izbucnirea epidemiei în Africa de Vest din 2014.

Peste 11.000 de oameni au murit în timpul epidemiei de Ebola din Africa de Vest în 2014 – 2015. Astfel, a devenit o necesitate la nivel mondial dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii.

”Găsirea unui vaccin împotriva acestui virus teribil cât mai repede posibil a fost o prioritate pentru comunitatea internaţională”, a declarat, luni, la Bruxelles, comisarul european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis, conform Agerpres. Aprobarea comercializării vaccinului Ervebo – produs de Merck – este un pas important pentru salvarea de vieţi în Africa şi în alte ţări, a mai spus Andriukaitis.

Anunţul comisarului a fost făcut după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), a evaluat beneficiile şi riscurile vaccinului.

Deja vaccinul a  fost administrat persoanelor cu risc ridicat de infecţie, inclusiv personalului medical, în Republica Democratică Congo (RDC). Este vorba de peste 200.000 de persoane din RDC. Acestea au fost imunizate cu medicamentul experimental până în prezent şi un al doilea vaccin a fost introdus în septembrie.

Până acum peste 3.000 de persoane au fost infectate cu febra hemoragică Ebola şi cel puţin 2.000 au murit de la izbucnirea unei noi epidemii, în urmă cu 14 luni în estul RDC.