Evenimentul Zilei > Social > Vaccin fals de la Pfizer descoperit de companie în două țări. Avertisment
Vaccin fals de la Pfizer descoperit de companie în două țări. Avertisment

Vaccin fals de la Pfizer descoperit de companie în două țări. Avertisment

În câteva state circulă variante false ale vaccinului produs de Pfizer BioNTech, au transmis reprezentanței companiei.

Miercuri seară, reprezentanții companiei Pfizer Inc. au transmis că în Polinia și Mexic circulă variante false ale vaccinului anti-covid.

Potrivit jurnaliștilor de la CNN, compania lucrează îndeaproape cu autoritățile din cele două state pentru a descoperi amenințările aduse populației și companiei.

Situația alarmantă a fost descoperită după ce cel puţin 80 persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de doze false. Din fericire, cei vaccinați cu dozele din falsul vaccin nu au întâmpinat probleme de sănătate. O doză era vândută la un preț de aproximativ 1000 de dolari.

În ceea ce privește situația din Polonia, aici autorităţile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament anti-riduri reetichetate ca vaccin Pfizer. Nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser în Polonia.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a fost vaccinat cu AstraZeneca

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a fost vaccinat marţi împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca, cerând oamenilor să aibă încredere în vaccinuri după ce mai multe ţări au limitat utilizarea AstraZeneca din cauza cazurilor rare raportate de formare de cheaguri de sânge, relatează Reuters.

Lopez Obrador, în vârstă de 67 de ani, a declarat că beneficiile vaccinării cu serul AstraZeneca depăşesc riscurile.

Preşedintele mexican, care a contractat COVID-19 în ianuarie, a declarat că doreşte să încurajeze toţi adulţii în vârstă să se vaccineze pentru a fi protejaţi de coronavirus.

„Suntem siguri că nu există niciun risc, nici un pericol, că nu există efecte secundare grave”, a spus el, fără a numi în mod special AstraZeneca.

El a adăugat că guvernul său urmăreşte îndeaproape studiile privind vaccinurile desfăşurate în întreaga lume.

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din Mexic a declarat la începutul acestei luni că nu intenţionează să limiteze utilizarea AstraZeneca, însă doreşte să obţină informaţii de la comitetul consultativ britanic pentru imunizare. Acesta a declarat că o alternativă la AstraZeneca ar trebui oferită persoanelor sub 30 de ani, acolo unde este posibil.

Mexicul a început vaccinările anti-COVID19 la sfârşitul anului trecut şi a inoculat complet aproape 4 milioane de persoane, majoritatea adulţi peste 60 de ani, dintr-o populaţie totală de 126 de milioane.