Astfel, Guvernul local din Sicilia vine cu o măsură inedită: achitarea a jumătate din preţul biletelor de avion ale turiştilor care vor sosi în această vară pe insulă. Ba mai mult, pachetul de măsuri pe care îl poate aproba Executivul, le poate oferi turiștilor și o noapte gratuită la hotel, potrivit express.co.uk.

După aproximativ 2 luni de carantină, Italia se pregăteşte să relaxeze măsurile severe luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului, iar oficialii din turism se gândesc deja la atragerea turiştilor străini.

O idee strălucită vine din Sicilia, acolo unde autorităţile au decis să plătească jumătate din preţul biletelor de avion ale turiştilor care îşi vor petrece concediul pe insula din sudul Italiei. Mai mult, turiştii vor primi o noapte gratuită la hotel şi bilete de intrare la muzee şi situri arheologice.

Pentru această inițiativă. oficialii sicilieni au alocat un buget de 50 de milioane de euro pentru, iar voucherele pentru costurile de călătorie vor fi puse la dispoziție pe site-ul turistic al Siciliei.